Da se danas sve može dogoditi najbolje govori sljedeći incident i vijest koja je izazvala pometnju u cijelom regionu. Hrvatske vlasti su u subotu navečer uhapsile 45-godišnju ženu osumnjičenu za ubistvo Jasmine Dominić. Posmrtni ostaci gospođe Dominić pronađeni su u zamrzivaču u njihovoj porodičnoj kući u selu Palovec, tačno 19 godina nakon njenog nestanka. Lokalni mediji prenijeli su da je zbog ubistva uhapšena 45-godišnja žena iz opštine Mala Subotica. Nezvanično se zna da je Jasmina Dominić, S.D. iz Palovca, rođena 1974. godine. Navodno je pronađena u podrumskom zamrzivaču. S obzirom na Jasmininu malu veličinu i nedostatak fizičke snage, vjerovatno je nije bilo teško staviti u zamrzivač.

 

Mještani su zabrinuti jer su često prolazili pored kuće u kojoj je ona stanovala. Ne zna se zašto je zet ušao u zamrzivač, ali je moguće da je uzeo meso. Stanari Jasminine ulice i dalje su uznemireni pronalaskom njenog tijela. Kuća nije imala struju i ispuštala je nepodnošljiv miris. Komšija koji je pregledao zamrzivač pronašo je tijelo umotano u celofan. Psihijatar Mirjana Nazor dala je uvid u stravičan zločin koji se dogodio u Hrvatskoj, gdje je u zamrzivaču njene sestre otkriveno tijelo žene koja je nestala prije dvadeset godina. Bez uvida u konkretne detalje slučaja ili saznanja o optuženoj, mogu samo nagađati da, ako su tačni navodi o ubistvu njene sestre i naknadnom čuvanju u zamrzivaču dvije decenije, ona nesumnjivo pati od nekog oblika mentalne bolesti.

 

Nezamislivo je da racionalan pojedinac zanemari posmrtne ostatke pokojnika, pogotovo u tako dugom vremenskom periodu. Prema nedavnom intervjuu u “24 sata”, psihijatar je pretpostavio da bi optuženi mogao imati poremećaj disocijativnog identiteta, zbog čega bi postojale brojne ličnosti. Ako niko od njenih poznanika ili bliskih rođaka nije primijetio bilo kakve promjene u njenom ponašanju nakon zločina, moguće je da je prikrila svoje perverzne postupke dok je drugima isticala prijatnije ponašanje.

Oglasi