Brojni jednostavni trikovi mogu pomoći u uklanjanju tvrdokornih masnoća bez oslanjanja na hemikalije, a jedna tik tokerka je nedavno podijelila metodu koja ne uključuje ribanje pećnice, što je oduševilo njene pratioce.

Postoje razne intrigantne tehnike koje se mogu koristiti za skidanje kilograma, a ova tehnika je stekla popularnost zahvaljujući svojoj jednostavnosti i djelotvornosti. Pratioci su dobro prihvatili pristup tiktokera zbog uputa koje je lako pratiti i nedostatka štetnih hemikalija.

Soda bikarbona, poznata i kao natrijum bikarbonat, može se kombinovati sa sirćetom za manipulaciju molekulima. Uprkos tome što je oštrija od sirćeta, soda bikarbona ima suprotna svojstva i efikasna je u rastvaranju organskih materija, kako je izjavila May Nieman, profesorka hemije na Univerzitetu Oregon State.

Sirće i soda bikarbona nalaze se na različitim krajevima pH skale, što određuje kiselost ili alkalnost neke supstance. Soda bikarbona djeluje kao baza i sposobna je razgraditi organske spojeve kao što su prljavština i masnoća, a ima i mineralnu strukturu koja osigurava nježno čišćenje bez ikakvih ogrebotina. Sirće, kao kiselina, ima sposobnost da razgradi minerale i kada se kombinuje sa sodom bikarbonom, daje izvanredne rezultate. Kiselina u octu razgrađuje sodu bikarbonu, oslobađajući plin ugljični dioksid koji pomaže u potpunom uklanjanju mrlje. Kako očistiti rernu sodom bikarbonom i sirćetom?

Sastojci:
pola šoljice sode bikarbone
jedna kašika deterdženta za pranje sudova
malo vode
1 kašika sirćeta

Smjesom premažite zidove rerne i ostavite da odstoji preko noći. Sljedećeg dana upotrijebite tkaninu kako biste uklonili sve tragove smjese sa zidova pećnice, a završite tako što ćete zidove obrisati krpom natopljenom octom.