U medijima je glavna tema da je preminuo sin poznatog pjevača Sinana Sakića. Njegov sin Rašid, je preminuo u KZP Sremska Mitrovica a uzrok smrti još uvijek nije poznat za javnost. Majku Velidu su iz zatvora obavijestili o njegovoj smrti i trenutno ne zna za sebe od tuge i bola pa iz tog razloga mediji nisu pokušavali da dođu do nje jer trenutno poštuju njenu bol, jer svi znaju da je bol za djetetom najveća od svih.

 

Ova vijest se prvo pojavila na stranici koja se zove Loznica grad na Facebooku a zatim su je prenijeli i ostali mediji. Naime, kako mediji saznaju Rešid je preminuo u snu, a o svemu je obavještana policija , sud i tužilaštvo a njegovo tijelo će biti prebačeno u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, gdje će biti urađena obdukcija i otkriti pravi uzrok smrti.

 

Podsjećamo. pjevač Sinan Sakić je preminuo 2018. godine , a iza sebe je ostavio 4 djece, sa prvom suprugom Velidom dobio je Rašida i Medu, a sa svojom drugom suprugom Sabinom dobio je sina Alena i kčerku Đulkicu. Rašid je oduvijek pravio probleme, i pjesma Sine moj bi ga uvijek rasplakala i to je bila posveta za Rašida dok je na Medu bio ponosan, Rašid je došao na Sinanovu sahranu iako dugo vremena nisu pričali. Sinanova supruga Sabina također je imala brak prije njega gdje je dobila 2 djece , a Sinan ih je uvijek gledao kao svoju djecu. Sabina je išla u školu vjerovali ili ne a to je u Indiji, a Sinan ju je zvao princezom.