Nakon najave akcije “Vihor”, policija se aktivno uključila u potjeru za odgovornom za pokušaj ubistva koji se dogodio u beogradskom restoranu “Staro Užice”. Ciljana žrtva, 26-godišnji Bojan T., trenutno je na operaciji. Iako je zadobio teške povrede, Bojanovo stanje je trenutno stabilno, iako je dva puta upucan u stomak. Hirurška intervencija je bila neophodna kako bi mu se sačuvao život i ubrzao proces oporavka.

 

Vrijedi napomenuti da je tokom incidenta Bojan T. bio suspendovani policajac, što bi moglo biti značajan detalj u razumijevanju motiva napada i pomaganju u istrazi. Do pucnjave je došlo nakon žestoke svađe u restoranu, gdje su sjedili Bojan i dvojica prijatelja. Zanimljivo je da su ljudi u susjednom restoranu, uprkos šoku pucnjave, ostali mirni i nastavili jesti. S obzirom na težinu situacije, tri policijske patrole, uključujući i interventnu jedinicu, trenutno aktivno tragaju za počiniocem. Policija je posvećena identifikaciji i privođenju odgovornih pred lice pravde. Apeluje se na građane da budu na oprezu i da sarađuju sa policijom dajući sve relevantne informacije koje bi mogle pomoći da se otkrije istina o ovom brutalnom činu i osigura sigurnost zajednice. Očekuje se da će istraga biti detaljna i dati odgovore na mnoga neodgovorena pitanja koja su proizašla iz ovog šokantnog događaja.

 

Policajci se stalno suočavaju sa potencijalnom opasnošću dok izvršavaju svoje obaveze održavanja reda i mira u društvu. Svaki dan, ovi hrabri pojedinci sebe stavljaju u opasnost kako bi zaštitili građane i sproveli zakone. Njihove profesionalne obaveze podrazumijevaju suočavanje s nizom poteškoća, kao što su nasilne epizode, krivična djela, građanski nemiri, saobraćajni sudari i razne druge nepredvidive i opasne situacije. Ostatak pročitajte OVDJE.

Oglasi