Uprkos tome što često nosi svečanu odjeću, modni potpis Ane Brnabić lako je prepoznatljiv. Ipak, njeno posljednje pojavljivanje u javnosti predstavljalo je primjetno odstupanje od njenih uobičajenih izbora, o čemu svjedoči i boja njenog sakoa. Uprkos ovoj promjeni, mnogi se slažu da nova boja i dalje upotpunjuje njen izgled. Tokom nedavnog putovanja u London, Brnabićeva je imala niz angažmana, uključujući sastanke sa zvaničnicima britanske vlade. Iako se odlučila za odijelo, dodala je prsluk nježnog tona kako bi outfitu dodala vizuelnu privlačnost. Bez ove suptilne infuzije boja, ansambl bi bio prilično dosadan. Brnabić je sako uparila sa jednostavnim tamnoplavim pantalonama kako bi skrenula pažnju na gornju polovinu outfita.

 

Izbor obuće koju je napravila za tu priliku sastojao se od cipela sa kopčom, koje su služile kao savršeno oličenje delikatne ravnoteže između snage i krhkosti. Uprkos preovlađujućim očekivanjima da će se za ovako značajan događaj odlučiti za ženstvenije i grandioznije odijelo, Brnabićeva se samouvjereno držala svog uobičajenog stila, koji se dosljedno pokazalo da izuzetno dobro dopunjuje njenu ličnost. Vrijedi napomenuti da je Brnabićeva prije posjete Londonu nedavno boravila u Hrvatskoj, aktivno učestvujući na 4. Velikoj skupštini Srpskog narodnog vuijeća, održanoj u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Njeni prepoznatljivi i originalni modni odabiri nepogriješivo plijene pažnju i ostavljaju trajan utisak, a ovaj događaj nije bio izuzetak. Njen jedinstveni osjećaj za stil stekao je zasluženo priznanje u raznim nacionalnim publikacijama.

 

Tokom događaja, Ana Brnabić je bez napora uklopila svoje modne izbore, a da je ostala vjerna svom ličnom stilu. Iako se za ove prilike obično odlučuje za sofisticirana poslovna odijela, svaka njena odjevna kombinacija je pažljivo odabrana s detaljima koji upadaju u oči. Dok smo ćaskali sa mještanima, nismo mogli a da se ne divimo zadivljujućoj ljubičastoj jakni koju je Ana nosila, a koju je vješto uparila sa bijelom košuljom i prslukom neutralnih tonova. Mještani su bili nevjerovatno ljubazni, o čemu svjedoči premijerov blistav osmijeh. Anin outfit su visoko hvalili modni stručnjaci jer je usklađen sa njenim prepoznatljivim stilom.