Bilo je dosta javnih rasprava o navikama u ishrani Novaka Đokovića i njegove porodice, posebno kada je riječ o njihovoj djeci. Poznato je da su Jelena i Novak vegetarijanci i trude se da svojoj porodici obezbijede raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Uprkos tome, neki ljudi su bili znatiželjni šta djeca zapravo jedu, pa su se čak i pitali da li unose dovoljno hranjivih tvari. Uprkos ovim povremenim propustima, jasno je da su Jelena i Novak posvećeni tome da svojoj djeci obezbijede zdravu i hranljivu hranu. Vjeruju da je ishrana zasnovana na biljci najbolji izbor za njihovu porodicu, kako u pogledu zdravlja tako iu pogledu uticaja na životnu sredinu.

 

Jelena Đoković na svojoj Instagram stranici često dijeli dragocjene roditeljske savjete, uključujući preporučeni materijal za čitanje i stručna uputstva. Osim toga, redovno objavljuje recepte za zdrave obroke, s posebnim fokusom na ishranu i veganstvo. Jelena je glasna o veganskoj ishrani svoje porodice, koja je izazvala interesovanje za prehrambene navike njihove djece. Posvećenost para zdravoj ishrani izazvala je pažnju i divljenje njihovih pratilaca.

 

Jelena je objasnila da je Stefan u početku prvih godinu i po dana držao redovnu ishranu koja je uključivala meso i ribu. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, odlučio je da pređe na biljnu ishranu. Pozitivne efekte ove promjene svjedoči i sam Stefan, navodeći da se osjeća fantastično i da je zadržao odlično zdravlje. Naprotiv, Tara se od samog početka pridržava biljne prehrane i imala je sreću da nikada nije doživjela zdravstvene komplikacije. Čak se i djeca u porodici bez napora pridržavaju biljne prehrane, sa zadovoljstvom konzumirajući znatne količine krompira, krastavaca i šargarepe. Kako bi osigurala da njihova ishrana bude dobro zaokružena, Jelena u svoje obroke ugrađuje i dosta smutija i lisnatog povrća, iako njena djeca možda nisu uvijek oduševljena konzumiranjem zelene salate. Da bi se pozabavila ovim problemom, Jelena pametno uključuje zelenu salatu u šejkove i druga miješana jela umjesto da je servira u sirovom obliku. Pored toga, Jelena više voli da kuha ili pravi pire od hrane nego da je prži.