Izraz “Razvijen kao albanski turizam” postao je sarkastična opaska koja je duboko ukorijenjena u kolektivno pamćenje naše nacije u značajnom vremenskom periodu. Međutim, sada je dostigao tačku kada više nije prikladan ili primjeren za upotrebu u bilo kojem kontekstu. Tokom ljeta, mnoštvo turista iz cijele Evrope hrlilo je na razne destinacije u Albaniji kao što su Drač, Ksamil i Saranda. Danas je Albanija stekla reputaciju “Evropskih Maldiva”, nudeći širok spektar atrakcija i iskustava, a sve po izuzetno pristupačnim cijenama. Na početku ljetnje sezone, novinari su krenuli u Drač i lično se uvjerili u istinitost ove tvrdnje.

 

Ako tražite smještaj u Draču, imate savršenu priliku da odsjednete u luksuznom hotelu sa četiri zvjezdice koji se nalazi tik uz plažu. Ono što je još bolje je da možete uživati ​​na privatnoj plaži isključivo za goste hotela. Iznenađujuće, noćenje za dvije osobe, uključujući doručak, koštat će vas samo 95 eura (185,25 KM). Tako je, za manje od 100 eura (195 KM) možete se prepustiti udobnosti i luksuzu hotela sa četiri zvjezdice dok se sunčate na vlastitoj privatnoj plaži.

 

Ono što je njihovu ponudu učinilo još nevjerovatnijom su dodatne pogodnosti koje su dolazile uz nju. Ne samo da su imali pristup udobnoj sobi i zadovoljavajućem doručku, već su im bili na raspolaganju i suncobran i dvije ležaljke. Osim toga, hotel je ljubazno obezbijedio peškire za plažu, osiguravajući njihovu udobnost i udobnost tokom boravka na moru. Tokom našeg boravka u hotelu imali smo zadovoljstvo upoznati ljubazne turiste iz Njemačke koji su sa nama podijelili zanimljivost o svom smještaju. Obavijestili su nas da su uspjeli osigurati fantastičan posao rezerviranjem hotelske sobe početkom januara. Nevjerovatno, platili su samo 80 eura za noćenje, što je uključivalo i odličan doručak za početak dana. Sve u svemu, iskustvo ovih njemačkih turista naglasilo je izuzetnu vrijednost i pogodnosti koje je hotel pružao. Od pristupačne cijene i ukusnog doručka do praktičnog parkinga i plaže prilagođene djeci, bilo je jasno da je hotel učinio sve više da osigura zadovoljstvo i užitak svojih gostiju. Jedna od istaknutih karakteristika hotela je njegova plaža, koja je bila prilagođena svim gostima, uključujući porodice sa djecom. Hotel je imao određen dio posebno dizajniran za zabavu i druženje s mališanima. Zajedno sa toboganima, ljuljaškama i drugim zabavnim sadržajima, pružio je sigurno i ugodno okruženje za djecu da se vesele i provedu. Kako bi se osigurala najveća sigurnost, hotel je zaposlio i vrijedne spasioce koji su pomno pratili situaciju na plaži, dajući roditeljima dodatni osjećaj sigurnosti. Osim toga, hotel je učinio više od toga nudeći sigurno parking mjesto u svojoj zatvorenoj garaži, pružajući turistima mir u pogledu sigurnosti njihovog vozila. Ovaj promišljeni gest je dodao sveukupnu vrijednost njihovog boravka.

Ostatak teksta pročitajte ovdje

Oglasi