Jednostavna, ali efikasna tehnika za održavanje svježine odjeće u ormaru tokom godina je sprječavanje nakupljanja moljaca.

Primjenom ove metode možete osigurati da vaša odjeća ostane u netaknutom stanju tokom dužeg vremenskog perioda.
Tokom godina, influenserka na društvenim mrežama @_boringbb_ primala je brojne poklone od svoje bake. Pored vintage spavaćica i haljina, njena baka je prenela i dragocena znanja o pravilnom čuvanju odeće i očuvanju mirisa. Ovo je omogućilo @_boringbb_ da zadrži svoju odjeću svježom i mirisnom tokom dužeg vremenskog perioda i na TikToku i na Instagramu.
Koristeći ovu jednostavnu metodu, vaši odjevni predmeti će zadržati svoj ugodan miris na duži vremenski period, a to neće slomiti cijenu.

Julija je nedavno na društvenim mrežama podijelila naviku koju je stekla. Priznala je da je vadila testere mirisa iz časopisa i stavljala ih u fioke kako bi njena odjeća mirisala svježe. To je praksa koju je radila neko vrijeme do prije nekoliko mjeseci. Tokom posete bakinoj kući, Julija se oblačila i izvadila sapun da se osveži. Njena baka je pitala zašto ga drži unutra i otkrila je da je to njen sopstveni metod za održavanje lepog mirisa odeće.

@boringbb I have been keeping a secret from you for the past two weeks! Unfortunately, due to her age and health conditions- grandma cannot travel- but she will be watching from home 💕 I will have more details coming in the following days 🥰#suprise #fashionweek #secret #fashionweek2022 #fashiondesigner ♬ original sound – Julia


Prema popularnom vjerovanju, komadić sapuna, posebno onaj napravljen od ekstrakta lavande, može trajati do 15-20 godina. Međutim, u tu svrhu se mogu koristiti i drugi mirisi poput pamuka. U početku sam bio skeptičan, ali ga koristim već nekoliko mjeseci i bio sam ugodno iznenađen rezultatima. Moja odjeća miriše divno. Pokušajte, predložila je.
Julia je u sljedećem segmentu naglasila da je važno osigurati da sapun bude zatvoren u papir, a ne u plastiku.

Ona je elaborirala navodeći:
Da biste postigli dugotrajan, suptilan miris, kupite nježan sapun koji je upakovan u papir kako bi se aroma prožimala. Čuvajte ove sapune u fiokama i ormarićima kako biste imali trajni miris koji može trajati godinama.
Nakon što je Julijin video objavljen, postalo je očigledno da je izvršio značajan uticaj na gledaoce jer je brzo prikupio nevjerovatnih 549,4 hiljade pregleda. Mnogi korisnici su izrazili želju da isprobaju trik, dok su drugi otkrili da ga već duže vrijeme koriste.
Jedan korisnik je potvrdio: „Mogu potvrditi da sam držao komade sapuna u svojoj komodi skoro desetak godina nakon što ih je moja majka prvobitno stavila tamo kada sam bila dijete.
Prema članku The Sun-a, jedan korisnik je tvrdio da koristi specifičnu metodu kako bi svoje ladice, ormare i sezonske stvari očuvao svježima. Ovaj pristup ne samo da održava svježinu, već i odvraća neželjene štetočine od infiltriranja u stvari korisnika.

Oglasi