Postoje određeni parovi koji izgledaju (i jesu) duboko zaljubljeni čak i nakon što su zajedno dugi niz decenija.

Međutim, važno je suzdržati se od trenutne pretpostavke da se upuštaju u nevjeru. Važno je priznati da postoje slučajevi u kojima muškarci ostaju jednako zaljubljeni u svoje partnerice kao i prvog dana, a ovaj fenomen nije ni približno tako neuobičajen kao što bi se moglo vjerovati.

Pokažite istinsku radoznalost prema vašoj značajnoj drugoj osobi.
Sećanja na nežnost i naklonost su neizbrisiva. Čak i nakon završetka veze, muškarac će neizbježno odmjeriti interes svakog budućeg ljubavnika u odnosu na interes svoje prethodne partnerke. Ako se žar ove nove osobe ne poklapa sa žarom njegovog prošlog plamena, čovjek će se neizbježno zateći prisjećanjem prošlosti u ovom ili onom obliku.

Iskrenost je vodeći princip drugog pravila. – Može biti izazovan zadatak podijeliti svoje najdublje emocije, posebno ako to vaš partner zahtijeva od vas. Žene često osjećaju potrebu da usvoje određenu ličnost zbog trauma, uvjerenja i strahova iz djetinjstva. Ova fasada od njih zahteva da igraju ulogu i da budu neko ko nisu. Pokušaj utjelovljenja “femme fatale” persone često rezultira razočaranjem i frustracijom.

Imati manipulativnog partnera je nešto što bi većina muškaraca radije izbjegla. Neki odlučuju prekinuti vezu čim prepoznaju takvo ponašanje, dok se drugi koji možda nisu svjesni manipulacije često nađu u vezama koje održavaju traume iz njihovog djetinjstva. Važno je da svi praktikuju iskrenost u svojim vezama, jer je ova osobina kod muškaraca lako uočljiva i može spriječiti nepotrebne komplikacije.

Izražavanje zahvalnosti i pokazivanje uvažavanja je ključni aspekt trećeg pravila. Važno je prepoznati blagoslove u svom životu i pokazati zahvalnost onima koji su im doprinijeli.

Ideja da su muškarci obavezni da sami rješavaju sve zadatke je stereotip koji treba odbaciti. Ako žena u vezi prestane da izražava zahvalnost, to može izazvati uznemirenost njenog partnera ili dovesti do njenog odlaska.

Iskazivanje zahvalnosti je snažan odgovor koji pojedincu poručuje da njihov trud nije propao i da je cijenjen i cijenjen. Emocije koje se javljaju zahvalnošću su neke od najdivnijih i najuzbudljivijih. Kada su odnosi prožeti ovakvom atmosferom, obje osobe će se osjećati zadovoljno i opušteno u društvu jedne druge.

Oglasi