Jedan od najboljih muzičara bivše Jugoslavije je pjevač Goran Bregović. On je inače bio i frotmen benda Bijelo dugme koji je u vrijeme Jugoslavije bio najpopularnija grupa. Najveći broj hit pjesama koje je napisao i otpjevao Željko Bebek a poslije njeg i pjevači Tifa i Alen Islamović dan danas se sluša a Goran je u posljednje 3 decenije postao svjetski poznatu muzičar.

 

 

Goran je u braku sa Dženanom Sudžukom već i više od 4 decenije a u tom brraku dobili su 3 kćerke. Inače ova porodica živi u Parizu i to od devedesetih godina , a Goran je otkrio da njegova supruga i on svojim kćerkama nikada ništa nisu nametali. Kćerke su same izabrale vjeru i ono što je zanimljivo je to da je svaka od njih izabrala drugu vjeru. Dok su bile još djeca slavile su sve vjere jer su na taj način jedino dobile poklone pa su tako išle i na Bajram jer je inače njihova majka muslimanka ali i na Božiče i Uskrse jer je Goran po majci srbin , a po ocu hrvat. Odrastao je u Sarajevu gdje su se uvijek sve tri vjere slavile i poštovale.

 

 

Jednom prilikom Goran je ispričao da je u stanu iznad njega stanovao pravoslavni pop a da su komšije koje su živjele ispod njemu za Kurban Bajram donosili medo tako da mu vjera nikada nije bila prepreka u odnosu sa ljudima. Kako kaže ne zna koje su mu vjere kćerke osim Une koja se izražava kao budista. Muzičar Goran Bregović uvijek je javnosti bio poznat po svom modernom načinu vođenja života a tako i odgaja svoje kćerke.