U sjevernoj Evropi dogodio se izvanredan događaj, a to je održano nacionalno takmičenje ljepote. Riki Valerie Cole, transrodna žena koja ima 22 godine, stvorila je istoriju osvajanjem titule Miss Holandije. Ovo izvanredno postignuće označava prvi slučaj da je transrodna žena dobila ovu cijenjenu čast. Takmičenje, održano u subotu, pokazalo je njen trijumf i uručilo joj prestižnu nagradu za najljepšu ženu u Holandiji. Kao rezultat svoje pobjede, ona će također imati priliku da se takmiči na predstojećem izboru za Miss Universe, koji bi trebao biti održan kasnije ove godine.

 

Žene iz raznih zemalja boriće se za prestižnu titulu najljepše žene na svijetu na poznatom međunarodnom takmičenju. Ricky Valerie Kohl, koji predstavlja Holandiju, održat će inspirativnu prezentaciju na globalnoj sceni, pokazujući sve veću raznolikost i inkluzivnost na izborima ljepote. Kako prenosi “TMZ”, Ricky Valerie Cole, prva transrodna osoba koja je pobijedila na nacionalnom takmičenju u Holandiji, dobila je izuzetnu podršku i priznanje. Rickyju Valerie Coleu su nacionalnu krunu uručile i prethodna Miss Holandije Ona Moodie i sadašnja Miss Universe, R’Bonnie Gabriel iz Sjedinjenih Država. Atmosfera je bila ispunjena neizmjernom radošću i uzbuđenjem, posebno od Rickyja Valerie Colea, koji je bio preplavljen srećom. Ovaj dirljivi trenutak pokazuje duh podrške i inkluzivnosti koji se njeguje na takmičenjima ljepote širom svijeta. Ricky Valerie Cole će se sada pripremati za takmičenje na izboru za Miss Universe, koji bi se trebao održati u El Salvadoru u decembru.

 

 

 

Važno je napomenuti da je Angela Ponce, predstavnica Španije, postigla ovu značajnu prekretnicu 2018. Sve veće uključivanje transrodnih osoba na izbore ljepote odražava sve veću podršku i prihvatanje različitosti na ovim međunarodnim takmičenjima. Ricky Valerie Cole, nakon što je proglašen pobjednikom, zračio je vidnim entuzijazmom. Na društvenim mrežama iskoristila je to kao platformu da izrazi svoju zahvalnost svojim pratiocima i svima koji su je podržali, a ujedno je podijelila svoju radost s njima. Ona je izrazila svoju sreću i uzbuđenje zbog predstojećeg puta da postane Miss Universe. Bez sumnje, njeno uzbuđenje je zarazno, jer dobija ogromnu podršku od svojih pratilaca i ljudi širom svijeta, postajući glavni izvor inspiracije.

Oglasi