Danas se pisjećamo prelijepe glumice koja je tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći kada je bila na vrhuncu popularnosti. Dolores Lambaša, renomirana hrvatska glumica, osvaja publiku svojim talentom na televiziji, kazalištu i filmu. Ukrasila je ekrane u zapaženim ostvarenjima kao što su “Vjerujem u anđele”, “Odmori se, zaslužio si”, “Zauvijek susjedi”, “Zakon ljubavi”, “Najbolje godine” i “Ruža vjetrova”. predstavljajući svoju umjetnost srpskim gledateljima.U Šibeniku je 29. veljače 1981. došla na svijet, da bi njezine težnje za uspješnom karijerom naglo iskočile u prvi pkan.Dolores je, nažalost, izgubila život u teškoj prometnoj nesreći u 32. godini života, u vrijeme kada je bila na vrhuncu popularnosti. Ovaj nesretni događaj dogodio se na zloglasnoj dionici ceste na kojoj je svoju preranu smrt dočekao i Toše Proeski.

 

Moja majka je imala samo dvadeset godina kada me je rodila, a moj otac je imao dvadeset dvije. Živjeli smo u ugodnom stanu koji nam je dala baka, skromnog, ali veselog prostora od šezdesetak četvornih metara. Međutim, veza mojih roditelja je prekinuta kada sam imao oko trinaest ili četrnaest godina. Činilo mi se da je moja majka podnijela i osjećaj razočaranja i posljedice očeve bezbrižnosti i zlonamjernosti. Izrazila je želju za pouzdanim i odgovornim partnerom, smatrajući da svaka žena zaslužuje takvu prisutnost u svom životu.

Unatoč prvotnom planu da prespavaju u Iloku, Dolores i njezin kolega Stojan Matavulje spontano su se odlučili za noćnu vožnju. Nakon noćnog druženja s prijateljima, krenuli su na put prema Zagrebu.

U 6.45 sati 23. listopada 2013. njihovo vozilo, kojim je upravljao Matavulj, sudarilo se s drugim automobilom. Intenzitet sudara uzrokovao je da oba automobila izlete s ceste, što je rezultiralo izbacivanjem mlade glumice, iako je bila sigurno vezana, kroz prozor.

Nakon što nisam prepoznao osobu, uvjerio sam ga da sam neozlijeđen, samo da bi me obavijestili da je njegov suputnik zadobio teške ozljede. Tada sam primijetio da netko leži pokraj njega. Požurio je natrag na svoju stranu, spustivši se na koljena i očajnički dozivajući pomoć. Situacija je bila doista užasna. Ubrzo nakon toga nekoliko se vozila zaustavilo, a hitna pomoć stigla je nevjerojatnom brzinom. Ispričao je to vozač vozila koje je učestvovalo u tragičnom sudaru Dolores, Stojana i njega.

 

Unatoč operaciji, Doloresine šanse za oporavak bile su slabe zbog razmjera njezinih ozljeda. Tragično, podlegla je ranama samo nekoliko sati kasnije.U posljednjem, neobjavljenom intervjuu hrvatskim medijima, izrazila je jedinu želju da ostane živa i zdrava.

Želja mi je u iduća tri desetljeća održati stanje vitalnosti i blagostanja. Imam duboku naklonost prema bavljenju glumom, jedrenjem i ribolovom. Materijalni posjedi nisu mi važni; samo ubod razočaranja može nanijeti bol. Itekako sam svjestan do koje mjere sam spreman ići za one koji su zaslužili mjesto u najskrivenijoj odaji mog srca, jer moja ljubav ne poznaje granice.

Međutim, postao je stalni obrazac da se moja očekivanja za uzvraćanje susreću s razočaranjem. Shvatila sam da je najrazboritiji pristup u životu osloniti se isključivo na sebe za određena očekivanja i pokazati osobni rast kao svjedočanstvo prijeđenog puta – iznijela je Dolores svoje misli u tom trenutku.

 

Tamnokosa Šibenčanka zauvijek će nam ostati urezana u sjećanje po iznimnim nastupima u hvaljenim serijama ‘Ruža vjetrova’ i ‘Dobre namjere’, kao i ulozi Adele u renomiranoj predstavi ‘Dom Bernarda Alba’ na zagrebačkom narodnom kazalištu. Dodatno, publiku je osvojila zapaženom glavnom ulogom u filmu ‘Vjerujem u anđele’. Naime, njezini burni ljubavni zavrzlami, često sa znatno starijim osobama, izazivali su znatiželju javnosti.

Zaključak njezine četverogodišnje ljubavne veze sa 70-godišnjim poduzetnikom Josipom Radeljakom Dikanom dogodio se u ožujku 2013. Za razliku od početne faze njihove veze sredinom 2009., kada su Dolores i Radeljak često javno istupali i upuštali se u žestoke sporovima s kritičarima, završetak je bio miran i lišen ikakvog javnog nadzora.

Frano Lasić, osoba koja je osvojila srce Dolores Lambaše, zagrebačke poduzetnice, s njom je bio u ljubavnoj vezi dvije godine prije nego što su se sporazumno razišli. Nakon toga gotovo pet godina bila je u burnoj vezi s Ivom Gregirevićem (60), koju su karakterizirale česte svađe, a kasnije i mirenja.

 

Oglasi