Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, poznati je političar u regionu koji uživa u medijskim nastupima i preuzima zasluge za značajan napredak zemlje tokom svog mandata. Međutim, Vučić je trenutno suočen sa značajnim izazovom jer su građani Beograda i drugih gradova počeli da protestuju protiv nasilja , nakkon što su početkom mjeseca Maja dva mlađa muškarca Srbiju zavila u crno.

 

Situacija na Kosovu se pogoršala, a protesti su i u Beogradu. To je dovelo do spekulacija da je Vučićev položaj kao vladara Srbije nesigurniji nego što je bio poslednjih godina. Međutim, Vučić je i dalje popularan među građanima koji žive na selu i penzionerima. Supruga Tamara mu je najveća podrška, a imaju i sina Vukana.

 

Svima je poznato da je Vučić oženjen Tamarom, koja mu je druga supruga. Prije Tamare, Vučić je bio u braku sa Ksenijom Vučić, poznatom novinarkom koja je iznenada preminula prošle godine. Ksenija je Vučiću rodila dvije kćerke, Danilu i Milicu. Tamara je zaposlena u ministarstvu i obavlja funkciju prve dame Srbije. Poznata je po svom šik modnom smislu i rado posjećuje kulturne i humanitarne događaje. Tamara je aktivna korisnica društvenih mreža naročito društvene mreže Instragram i tako povremeno sa pratiocima dijeli lične aspekte svog privatnog  života, kao što je to učinila nedavno kada je podijelila jednu zanimljivu sliku. Naime, šetajući, naišla je na mahovinu u obliku srca na trotoaru i pored nje  u opisu napisala “Ti si ono što vidiš”. Koje je vaše mišljenje u vezi sa cijelom ovom situacijom u Srbiji? Pišite nam u komentarima ispod ovog posta.