U novembru 2021. godine, voljeni pjevač tragično je izgubio bitku sa životom. Matrinko Rokvić, nesumnjivo jedan od 5 najboljih pevača narodne muzike koji su uticali na domaću estradu u poslednjih 50 godina, iz braka sa Slavicom ostavio je za sobom neutešnu suprugu i dva sina, Nikolu i Marka. Osim toga, dobio je i treće dijete, Dariju, iz vanbračne veze. Mnogo se spekulisalo o raspodjeli imanja Marinka Rokvića. Iako je bio svjestan svog pogoršanog zdravlja, Marinko je ostao odan svojoj ulozi voljenog muža i oca do svojih posljednjih dana.

 

Svi su bili zatečeni njegovom neočekivanom smrću, jer je samo njegova uža porodica znala za njegovu tešku bolest. Imao je snažnu želju da obezbijedi finansijsku sigurnost svojoj porodici, kao i da svojoj djeci osigura miran i skladan život. Začudo, nije čak ni stvorio testament. Marinko je, međutim, došao do zaključka da bi bilo najpravednije svoju imovinu ravnomjerno podijeliti na sinove i na svog dugogodišnjeg partnera. Uprkos Marinkovoj reputaciji nestašluka i umiješanosti u druge nedozvoljene veze, uvijek je davao prednost svojoj porodici i pokazivao iskreno džentlmensko ponašanje. Izvor blizak Rokviću je potvrdio da je riječ o brižnom ocu koji nikada nije pokazivao naklonost ni jednom od svojih sinova. Podjednaku pažnju posvetio je svakom od svoje troje djece i podijelio svoje bogatstvo, stečeno uspješnom karijerom, ravnomjerno među njima.

 

Znajući za svoju potencijalno opasnu bolest, otvoreno je razgovarao o svom imanju sa svojom djecom i svi su se složili da izbjegnu eventualne sukobe. Ovo je zapravo bila najbolja opcija za svu trojicu. Uz to, Rokvićeva supruga je imala ključnu ulogu u održavanju pozitivnih odnosa između njihovih sinova, tretirajući Darija kao svog i insistirajući na redovnim posjetama. Čini se da je Rokvićeva volja u ovoj situaciji bila nepotrebna, jer je porodica mogla pošteno i mirno podijeliti njegovu imovinu. Izvor tvrdi da je Rokviću bilo važno da premine uz uvjeravanje da je njegova porodica sigurna i ujedinjena.

 

Oglasi