Brojke za jun su bile pozitivne, međutim, čini se da vrhunac sezone nije bio uspješan. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, praznine u kalendaru se povećavaju i sve teže popuniti, unatoč ponudama u posljednji trenutak. Jedan od mogućih razloga mogla bi biti naša poznata arogancija kada je riječ o cijenama, bilo da se radi o trgovinama, ugostiteljstvu ili čak najmanjim uslugama. U vremenu kada informacije brzo putuju, nije trebalo puno da se pročulo da ljetovanje na Jadranu više nije privlačno, čak ni građanima mnogo bogatijih nacija od Hrvatske.

 

Vijest o visokim cijenama u Hrvatskoj postala je predmet interesovanja stranih medija. Nedavno smo naišli na članak njemačkog portala Frankfurter Rundschau, koji je napisala novinarka Helena Gries, koja navodi da cijene u Hrvatskoj svakodnevno rastu. Prema njenim riječima, to je dovelo do smanjenja broja turista spremnih da ponovo posjete zemlju. Reći da je ovaj članak negativna reklama za Hrvatsku bilo bi malo reći, jer bi to potencijalno moglo odvratiti naše voljene goste od posjeta prekrasnoj jadranskoj regiji.

 

– Za većinu nas zasluženi odmor je pred vratima. I vrijeme za opuštanje, Evropa ima mnogo prekrasnih destinacija. Mnogi od nas idu na jug. Odmor u Španjolskoj ili Italiji je najpopularniji, ali i Hrvatska je popularna ljetna destinacija. Kada dođete na odmor, poželite se počastiti i počastiti nečim, pojesti sladoled, popiti koktele, otići na večeru. Neki putnici se šokiraju samo gledajući cijene u Hrvatskoj. Pa, mnogi su rekli: nećete nas više vidjeti, nećemo se vraćati tamo! – Pozivajući se na domaće stručnjake, Gris piše da je samo smještaj na hrvatskoj obali u posljednje dvije godine povećan za 30 posto. Hrvatska je sada skuplja od Španjolske i Grčke, a cijene rastu svakim danom.

 

Rastuće cijene na hrvatskoj obali sve više šokiraju turiste. Frankfurter Rundschau navodi da mediji rast cijena ne pripisuju samo visokoj inflaciji, već i rastu cijena nakon uvođenja eura početkom godine, navode hrvatski mediji.

Mnogi turisti u Hrvatskoj smatraju čak i običan sladoled sumnjivim. Njemački turisti podijelili su svoja iskustva o plaćanju 7 eura za dvije kugle sladoleda na hrvatskoj obali. Samim time, odmor u Hrvatskoj, posebno za obitelji s djecom, brzo postaje skupo uživanje. Jedino mjesto gdje je sladoled skuplji je Japan. Ne samo da su cijene zastrašujuće za turiste u Hrvatskoj, već je popularna ljetna destinacija na Mediteranu uvela i stroge propise za putnike. Zbog toga, svako ko u Dubrovnik stigne s koferom na točkovima može očekivati ​​pozamašnu kaznu, navodi ovaj njemački portal. Ostatak pročitajte OVDJE.

Oglasi