Kako bi vaš dom zasjao u punom sjaju potrebno je odabrati idealan tepih.

Odabite tepiha za bilo koju prostoriji ni malo nije lak posao, s obzirom na današnji izbor koji nam se nudi skoro na svakom ćošku.

Za vas imamo nekoliko savjeta kako bi vam olakšali pri izboru. Trebate imati na umu da izborom tepiha domu dajete toplinu, fokus, te da uz pomoć njega na neki način odvajate jedan dio prostorije od drugog.

Prvi fokus u izboru tepiha treba da vam bude mekoća, odnosno da li vam tepih kao takav odgovara da po njemu hodate bosi, da li je dobar mekan za vaše dijete koje će se igrati na njemu ili čak vas pas ili drug kućni ljubimac. Na koje mjesto ćete ga postaviti da li će se brzi isprljati ili je ipak na mjestu koje manje korisite. S toga neka vam prvi fokus bude izbor materijala koji odgovara vama.

Što se tiče boje koja je nekako uvijek svima bitna, birajte ona tepih koji ima naviše detalja koje su baš u boji vaše sobe. Odnosno ako ste sobu već predhodno uredili onda izaberite takav da nije puno šaren i da ima detalja u boji koja najviše preovladava u prostoriji za koju ga kupujete.

Prije kupovine izmjerite površinu koju želite prekriti. Ako već trebate veliki tepih za npr. otvoreni dnevni boravak sa trpezarijom onda radije birajte dva tepiha nego jedan veliki.

 

 

Oglasi