TEHNOLOGIJA: ULTRA TANKO I SAVITLJIVO STAKLO – tehnologija kreiranja stakla toliko je napredovala pa nije slučajno što ima ulogu u gradnji i arhitekturi

Savitljivo i tanko staklo možda izgleda kao nešto iz filmova znanstvene fantastike, ali svi smo ga vidjeli na našim satovima ili telefonima. Sada po prvi put možemo vidjeti i proces proizvodnje ovog inovativnog materijala za koji je zadužena firma iz Njemačke Schott. Iz razloga što je vrlo prozirno te savitljivo, ovo staklo može biti viđeno u svojoj test fazi na rolo televizorima ili digitalnim novinama, koje ujedno pružaju i kombinirani doživljaj regularnih stranica papira kao i modernih komponenti tablet računala.

Ovaj građevinski materijal može poslužiti za izgradnju i digitaliziranje naših zidova, koji mogu detektirati ili reagirati na prisutnost čovjeka u prostoriji, dok sa njim mogu biti prekrivene i cjele fasade, što će odnos zgrada sa njihovom okolinom prenijeti u budućnost. Trenutno preskup i ekskluzivan materijal, mora imate neke prosječne i normalnije cijene kako bi se mogao naći i na listi želja svih građevinskih kompanija.

Oglasi