Početkom godine odigrao se nezamisliv događaj koji je zauvijek promijenio živote onih koji su uključeni. U mirnom gradu Utah, čovjek po imenu Michael Hite počinio je neopisiv čin, tragično okončavši živote cijele svoje porodice. Ovaj incident odnio je živote njegovih petero djece, uključujući njegovog malog sina Gavinu, od samo četiri godine, i sedmogodišnje blizance Siennu i Ammon. Osim toga, njegove kćeri Briley, nježna dvanaestogodišnjakinja, i Macy, živahna sedamnaestogodišnjakinja, prerano su odvedene s ovog svijeta. Pored svoje djece, Majkl je odnijeo živote svoje supruge Tashe i njene majke, ostavljajući za sobom trag neopisive tuge. Motiv ovog užasnog čina proizašao je iz odluke koju je donijela Tasha da podnese zahtjev za razvod, razbijajući nekada obećavajuću budućnost koju su zajedno zamislili. U poslednjem, nezamislivom činu očaja, Majkl je odlučio da ugasi sopstveni život, zauvijek učvrstivši ovu tragediju.

 

Nedavno pojavljivanje kućnih snimaka bacilo je novo svjetlo na užasne događaje oko ubice Michaela. Ove uznemirujuće snimke, u trajanju od preko sat vremena, lično je snimio Majkl. Među jezivim sadržajem, može se čuti kako Majkl ulazi u iskrene razgovore sa svojom djecom uoči tragedije, obećavajući im zabavan dan skijanja. Međutim, zora tog kobnog dana poprimila je nezamisliv preokret, jer je, umjesto da udari na padine, Michael odveo svoju nevinu djecu u njihove prijevremene grobove. Unutar ovih proganjajućih snimaka, postoji posebno potresan trenutak u kojem Michaelova žena, Tasha, izražava želju da on napusti njihovo zajedničko prebivalište. Postaje evidentno da se ni Taša ni djeca više nisu osjećali sigurno ili opušteno da žive s njim. Na Michaelovo zaprepaštenje, kao što je prikazano u jednom od klipova, činilo se da je potpuno nesvjestan namjere svoje žene da traži razvod. Čak i kada se suočio sa papirima za razvod, ostao je u poricanju, nesposoban da shvati raspad svoje nekada naizgled sretne porodice.

 

U jednom videu, Michael moli Tashu da mu pruži priliku da se popravi i spasi njihovu vezu od raspadanja pod teretom njegove dijagnoze raka. Uprkos tome što priznaje bol koji joj je nanio, on je uvjerava da je potpuno svjestan nedostatka razloga za njihov razvod i žudi da ponovo spoji njihovu nekada sretnu porodicu. Drugom prilikom, tenzije rastu dok Michael optužuje svoju ženu da pohlepno traži dodatnu alimentaciju za njihovu djecu. Kao odgovor, Tasha iskreno priznaje da jednostavno ne može više da trpi njegovo uvredljivo ponašanje prema njoj. Šokantno, uznemirujući policijski izvještaj otkriva da se Michaelova agresija širila dalje od verbalnih napada, jer je dokumentirano da je pokazivao nasilne sklonosti prema svojoj ženi i djeci. U izvještaju se čak navodi i zastrašujući incident u kojem je pokušao da udavi svoju najstariju kćer. Bez znanja onih koji su uključeni, Michael je krišom snimio ove intenzivne razgovore, hvatajući sirove emocije i sporne razmjene koje su mučile njihovu vezu.