Prva dama Srbije je poznata po svom prefinjenom odjevnomstilu i svako njeno pojavljivanje u javnosti ostane zamijećeno upravo zbog toga. Tamara je u posljednje vrijeme aktivna i na Instagramu i njeni pratoici imaju uvid u njene aktivnosti. Tamara Vučić, supruga predsjednika Srbije, bila je pokrovitelj koncerta pijanista Stefana Đokovića. Manifestacija je privukla učenike osnovnih i srednjih glazbenih škola iz cijele zemlje. Pokazujući nepokolebljivu podršku umjetnosti, Tamara Vučić pokazala je i svoj besprijekoran osjećaj za stil.

Za koncert klasične glazbe prva se dama odlučila za sofisticiranu kombinaciju crne i zlatne. Odisala je elegancijom s bluzom otvorenih ramena u kombinaciji s uskom suknjom, ostavljajući trajan dojam profinjenosti.

Koncert je planiran u sklopu inicijative “Integralni razvoj Srbije”, čiji je cilj poticanje rasta i napretka općina u cijeloj zemlji integracijom turizma, kulture, gospodarstva i društvenog razvoja.

Uz klavirsku pratnju, Stefanu Đokoviću su se na pozornici pridružile Nevena Božović i Jelena Gavrilović kako bi izvele omiljenu filmsku pjesmu “Over the Rainbow”, poznatu na srpskom kao “Zajdi, zajdi”.

U publici je bila i Suzana Stanković Čikić, majka Andrije Čikića, učenika koji je tragično preminuo u školi “Vladislav Ribnikar” u svibnju prošle godine.Svoj izniman glazbeni talent Stefan je pokazao izvodeći skladbu koju je autor daroviti mladić.

 

Biografija:

Tamara Vučić, diplomirana politologinja i supruga srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, pojavila se kao zapažena javna osoba čija bavljenja i angažmani sežu daleko izvan sfere politike.

Rođena kao Đukanović 1981. u Beogradu, Tamara Vučić odrasla je u Loznici i tamo pohađala osnovnu i srednju školu.Nakon školovanja u osnovnoj i srednjoj školi u Loznici, Tamara je upisala Filološki fakultet Sveučilišta u Beogradu, gdje je postigla akademski uspjeh. Nakon što je primila diplomu, namjerno je odabrala nastaviti karijeru u medijskoj industriji, te se u konačnici etablirala kao cijenjena televizijska novinarka.

Uz uspješnu novinarsku karijeru, ostavila je trag u raznim medijima i televizijskim programima. Tijekom svog vremena na tom području stekla je bogato stručno znanje i etablirala se kao istaknuta osoba u području medija.

Nakon niza godina posvećenih medijskoj industriji, Tamara je napravila značajan pomak u karijeri i krenula novim putem u diplomaciji. Od 2010. godine aktivno djeluje u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije, koristeći svoju stručnost i nepokolebljivu predanost jačanju diplomatskih veza Srbije s raznim državama i organizacijama.

 

Nadalje, Tamara Vučić se usavršavala na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova, gdje je usavršavala svoje vještine i proširivala svoja znanja iz područja diplomacije.

Osim zapaženog doprinosa u drugim područjima, Tamara Vučić prepoznata je i po aktivnom angažmanu u humanitarnom djelovanju. Svesrdno se zalaže za niz humanitarnih aktivnosti i događanja, a poseban naglasak stavlja na brigu o dobrobiti i ranom razvoju djece. Njena nepokolebljiva posvećenost humanitarnom radu čini je značajnom figurom u unapređenju i zagovaranju humanitarnih inicijativa u Srbiji.

Značajan događaj u njezinom filantropskom djelovanju dogodio se kada je dobila pozivnicu za okupljanje koje je u New Yorku organizirala Michelle Obama, supruga bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame. To služi kao dokaz njezine predanosti i priznanja njezinog vrijednog doprinosa humanitarnim naporima.

Tamara Vučić je odlikovana Plaketom mira od strane Humanitarne organizacije “Nađi Raul” iz Niša, što je potvrda njenog nepokolebljivog zalaganja i dragocjenog doprinosa njegovanju mira i poboljšanju ukupnog blagostanja zajednice, a posebno djece.

Tijekom svibnja 2018. Tamara Vučić i Emine Erdogan, supruga Recepa Tayyipa Erdogana, predsjednika Turske, zajedno su otvorile novouređeni Dom za nezbrinutu djecu Dragutin Filipović Jusa koji se nalazi na Vračaru. Uz službeno otvorenje, Tamara i Emine Erdogan posvetile su vrijeme djeci, razgovarale i darivale ih.

Nadalje, dvije uvažene prve dame vodile su dijalog o preprekama s kojima se Srbija susreće po pitanju nataliteta. Iznijeli su različite prijedloge i istražili potencijalne načine poboljšanja situacije, fokusirajući se na planiranje obitelji i pružanje pomoći obiteljima u Srbiji.

Oglasi