TAJNE KUĆANICA: Pet savjeta za čist dom, ovako će vam dom izgledati uvijek čist i uređen (FOTO)

Nakon teškog dana na poslu, niko ne želi da posprema kući čim dođe ili da pere suđe od doručka ili od večere prošlog dana. Uz par jednostavnih savjeta, vaš dom može itekako biti čist i lijepo uređen svakog dana. U nastavku ćemo reći pet savjeta i trikova kako vaš dom da uvijek bude lijepo uređen.

Pospremite krevet čim ustanete:

Za spremanje kreveta vam treba samo par sekundi, zato to uradite čim se probudite. Tako ćete se odmah osjećati dobro i mirnije a vaša soba će odmah da izgleda ljepšte.

Perite suđe dok kuhate:

Nekada pranje suđa nakon kuhanja može da bude prava noćna mora. Zato vam savjetujemo da ga perete dok kuhate i tako nećete imati niakakvih problema. Dok vam se kuha tjesnetina operite sve suđe koje ste do tada koristili.

Odjeću pospremite čim se vratite sa posla.

Nikada ne ostavljajte odjeću po stanu. Za njeno pospremanje vam isto treba par sekundi, to učinite odmah i olakšajte sebi život.

Obrišite lavabo nakon korištenja šminke

Nakon jutarnjeg šminkanja ili večernje kozemitčke procedure, odmah izbrišite prostor sa lavaboa. Tako da će on duže biti čist, ali bez prašine ili mrlja od pudera.

Pospremajte prije spavanja

Prije nego što legnete spavati, trebate pospremiti deku sa kojom ste se pokrivali na kauču, složite jastuke, sklonite sve čaše i tanjire koje ste koristili. Za to vam uopšte ne treba vremena

 

Oglasi