All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

SVJETLOST JE NAJBITNIJI FAKTOR JEDNOG DOMA

loading...

SVJETLOST JE NAJBITNIJI FAKTOR JEDNOG DOMA – da li ste sigurni da znate osvijetliti svoj dom?

Svaki prostor u našem domu traži posebno osvjetljenje, koje je u bliskoj vezi sa  funkcijom te prostorije pa zato jednostavno dodavanje jednog lustera u središnji dio sobe nije dovoljan.

U spavaćoj sobi vjerovatno nećete koristiti jako i direktno usmjerenu svjetlost, jer ona remeti nježnost i delikatnost ove prostorije, koje su nam potrebne za najbolji odmor i punjenje baterija. Sa druge strane, nježno i prigušeno osvjetljenje neće dobro ptistajati radnoj sobi, jer će ometati vaš fokus i koncentrirani ambijent koji pokušavate ostvariti.

Kuhinja i trpezarija su mjesta u kojima trebate imati dobro osvjetljenje, ako želite da se dobro osjećate dok ste u njima. Iako vam za dio prostorije u kojem spremate hranu svakako treba jako i usmjereno svjetlo, vaš trpezarijski stol ne treba izgledati kao prostorija za ispitivanje u policijskoj stanici.

Kupatilo je važna prostorija kao i svaka druga, i mora vam pružiti ambijent koji je dovoljno dobar da primijetite svaki detalj na svom izgledu dok se pripremate za posao, ali i dovoljno boemski ili ležeran kako vam ne bi remetio opuštajuću kupku nakon duge radne sedmice.

Tags: , ,

Related posts