Tipično, u slučajevima kada je osoba bila dvaput u braku i ima djecu iz oba braka, većinu imovine obično nasljeđuju djeca iz drugog braka. Međutim, nije takva situacija sa renomiranim pjevačem Marinkom Rokvićem. Marinkova oporuka mnoge je obradovala jer je želio da održi slogu i mir među svojom djecom – Dariom iz vanbračne veze, te Markom i Nikolom iz braka sa Slavicom. Zbog toga je svu svoju imovinu podijelio na jednake dijelove. Snažna veza između braće u velikoj mjeri se pripisuje Marinkovoj lijepoj supruzi Slavici, a ne samom Marinku, koji je uvijek isticao važnost njihovog prijateljstva. Kad god bi Darija dolazila iz Amerike, dočekala ga je kao da joj je rođeni sin.

 

Unatoč Marinkovoj nestašnoj prirodi i popularnosti među ženama, uvijek je davao prednost svojoj porodici i ponašao se kao pravi džentlmen. Duboko je volio svoja tri sina i nikada ih nije razdvajao, osiguravajući da dobiju jednake dijelove njegovog bogatstva i životnog rada. Otvoreno je razgovarao o svojim planovima sa svojom djecom, uzimajući u obzir svoju bolest i njeno napredovanje, kako bi spriječio bilo kakve sporove oko svoje imovine nakon njegove smrti. Bliski prijatelj porodice Rokvić rekao je da je pjevač zaslužio vječni pokoj. Nedavno je održana šestomjesečna misa zadušnica u čast Marinka Rokvića, veoma omiljenog umjetnika narodne muzike. S dubokom tugom javljamo da je preminuo Marinko Rokvić, voljeni suprug, brat, otac i djed, koji je jutros izgubio tešku bitku s rakom gušterače. Tijekom ovog teškog razdoblja, obitelj s poštovanjem traži da se poštuje njezina privatnost. Pjevačeva obitelj će naknadno objaviti detalje oko sprovoda.

 

Nedavno je na Instagramu napisala da ljubav, mašta i jaka porodica mogu da pobijede nepobjedivo. Slavica uživa u druženju sa unucima Despotom i Simeonom, kao i sa unukom Leonom. Često posjećuju njenu rezidenciju na Košutnjaku, gdje se Slavica i Leona odlično zabavljaju praveći lutku nalik flamingu. Svojom najefikasnijom terapijom Slavica smatra trenutke koje dijeli sa unucima, jer njihova ljubav i toplina vraćaju harmoniju njenom povrijeđenom srcu.

 

 

Oglasi