Astrolozi su došli do zaključka da se tri specifična horoskopska znaka obično povezuju s najizazovnijim svekrvama. Stoga je pokušaj da im se dodvorava besmislen. Udubimo se u ova tri znaka, koji se obično povezuju sa stereotipom o teškim svekrvama. Ovi znakovi su prepoznatljivi po svojim asertivnim i dominantnim ličnostima, što može zakomplikovati porodične odnose. Prvo, tu je Rak (22. jun-22. jul), čije su žene poznate po intenzivnoj emocionalnoj prirodi i zaštitničkim instinktima prema porodici. Kada se njihova djeca vjenčaju, mogu postati pretjerano zaštitnički nastrojeni, što dovodi do toga da se njihove snahe osjećaju nepoželjno u porodici.

 

Njihova sklonost da budu emocionalno osjetljivi može dovesti do posesivnosti i uplitanja u lične odluke njihove djece. Dok su svekrve u pravilu brižne, njihova zaštitna priroda može se manifestirati kao posesivnost i visoka očekivanja od partnera svoje djece. Sada imamo Lava (23. jul – 22. avgust), koji uspjeva u fokusu i često zahtjeva poštovanje i divljenje od najmilijih. Svekrve Lavovi često žele da budu u centru pažnje i osjećaju se važno kada njihova djeca zasnuju svoju porodicu. Međutim, ova čežnja za divljenjem i pažnjom ponekad može stvoriti sukob sa njihovim snahama ili zetovima koji možda ne dijele isti nivo entuzijazma ili želje za divljenjem.

 

Za svekrve koje su Lavovi ključno je da daju prednost sopstvenom egu i izbjegavaju da vrše previše uticaja na partnerstvo svoje djece. S druge strane, svekrve Škorpije, poznate po svom intenzivnom temperamentu i žarkim emocijama, mogu pokazati snažan osjećaj zaštite prema svojoj djeci i mogu biti zabrinute za svoje snahe, uočavajući da ne ispunjavaju željena očekivanja od njihovi sinovi. Njihova želja za kontrolom i duboke emocije imaju potencijal da stvore nesklad unutar porodične dinamike.

Oglasi