“Mama, gladan sam”, “Tata hoću da skočim sa tvojih ramena”, “Mužu, moj, je l si kupio lubenicu?”, “Ženo, izgorio sam”, “Meni se ne jede to, hoću ovo, na onoj plaži je ljepši pijesak, ajde idi po kukuruz”,- Ovo su riječi koje često odjekuju duž obale tokom divnog porodičnog odmora na plaži.

 

Objava Andrije Ristića u Facebook grupi “Grčka uživo” Andrije Ristića brzo je stekla popularnost jer je savršeno uslikala doživljaj porodičnog odmora očima muža. Uz mješavinu humora, duhovitosti i doze sarkazma, Ristić je uspio da dočara iskušenja i nevolje tokom odmora. Njegova objava je odmah postala klasik, odjekujući kod mnogih koji su se mogli pozabaviti izazovima s kojima se suočavaju kada pokušavaju uživati ​​u odmoru dok se nose sa zahtjevima kupovine. Objava koju je prošle godine podijelio na društvenim mrežama nedavno se pojavila i sada dijelimo cijeli sadržaj s vama.

 

TROŠKOVI GRČKA – starter pack

Rezervoar od 60 litara 100 evrića. Mi sa službenim autima zero he, he Smeštaj 50-60 evra za noć, može i manje ali je obično buvara.

Dan 1. Doručak tiropita, čokoladno mleko 7-8 jura, plaža frapei 8 jura (cevčiš ceo dan), dva girosa sa pićem 10 jurića, sladoled 2-3 jura.

Dan 2. Sve isto, ku***nje na max. Jednom se živi, Ionako je kredit na 12 rata. Giros se podrazumeva. I ladan Mythos.

Dan3. Opet sve isto, raspištoljeni. Deremo se po plažu, dovikujemo se s ostali članovi čopora. Ubacujemo pizzu i neku salatu za ručak. Op, odoše jos 15 jura. Večera giros naravno. Pršte slike na Instagram. Nei Pori forever sa sve srca.

Dan 4. Prvi znaci nervoze. Žena gunđa sto se jedu samo girosi, a taverne s ribom pune. Tebi nije jasno sta fali girosu ali ipak popuštaš. Doduše sledeće veče. Ukupni troškovi 20 tak jurica za dan.

Dan 5. Nema doručak, kafa I ležaljke ima. Večera u riblju tavernu, na plažu, s noge u pesak. Hobotnica I kalamari, cukini, grčka salata, domaće vino, desert. Odoše 60-70 jura.

Dan 6. Za doručak mazalice što smo poneli da se nađe. Ležaljke propuštamo jer je pesak dobar za kičmu. Ceo dan mlatimo sa onim drvenim reketima da ubijemo vreme. Giros nema, još nas drži hrana od sinoć. Troškovi 5 evrića za Mythos.

Dan 7. Duže spavamo pa preskačemo doručak, a ionako ne jurimo da zauzimamo ležaljke više. Kičmu sam ispravio skroz. Odmrzavaju se sarmice I pohovane šnicle (što mogu dugo da traju). Troškovi mali.

Dan 8. Sve isto. Nema više slike na Instagram. Ostaje se dugo na plažu da se uhvati zadnje sunce. Kiseli I slani se vraćamo kroz grad dok sređeni turisti idu u taverne (oni su tek u 4-5. danu) Troškovi max 10 jura.

Dan 9. Čuješ da se pominje neki šoping u Solunu. Smišljaš plan.

Dan 10. Povratak. Od rano jutro zapodevaš kavgu i svađu. Vozite se nazad, ćutite, ljuti jedan na drugog. Promašuješ Cosmos, Mega Outlet i ostale nagazne mine. Grabiš na ring roud, i tek kod linije solunskog fronta mozeš da odahneš. Otpocneš proces mirenja.

Lagana vožnja nazad uz usputna stajanja za obavljanje fizioloških potreba. Predejane promašujes naravno. History chanel.

Vi što imate decu, računajte na krofne, kukuruz, luna park, onu ruku što izvlači glupe medvedice. Brat bratu na to ode 60-70 jura.

Ukoliko ideš na odmor sa ljubavnicom, sve gore napisano ne važi.

 

Oglasi