Dino Merlin je jedan od najpopularnijih pjevača na cijelom Balkanu. Pjevač svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti ali je jednom prilikom za medije izjavio da je sa svojom suprugom Amelom bio pet godina prije nego su stupili u brak.

 

Naime, Dino je rekao da su Amela i on zajedno od njegove sedamnaeste godine i još uvijek su sretni nemaju problema ni skandala. Amelini roditelji nikada nisu bili za njihovu ljubav jer je Dino u mladosti bio siromašan dok je Amela studirala arhitekturu i dolazila je iz bogate porodice. Njih dvoje su dio vremena krili da su u vezi ali nisu dozvolili da ih bilo ko rastavi. Poslije 5 godina zabavljanja odlučili su da se vjenčaju, bilo je to tajno i romantično vjenčanje jer je Dino Amelu ukrao a uz njih je samo bio Dinion kum i njena sestra koja je bila kuma. Matičar je dugo govorio, a pjevač je samo gledao na vrata da ne bi ko došao i pokvari im sreću.

 

Nakon vjenčanja otišli su u Dubrovnik, a kada su se vratili preselili su kod njegove majke i tada je počeo šamar realnosti. Dino je naporno radio , Amelini roditelji su bili jako ljuti pa nisu 6 mjeseci s njima razgovarali. Amela i Dino imaju danas dvoje djece i žive u sretnom braku već više od 3 decenije.

” Moja žena je stajala na vratima sa bebom , i odmah me upitala jesi li nam šta donio , nemam za mlijeko . Nisam donio ništa , jer nisam ništa zaradio , troškovi su bili veliki. Dao bih sve da sam t noći mogao odgovoriti : “Da donio sam 100 maraka “ rekao je Dino svojevremeno.

Oglasi