Pun Mjesec nastaje kada dostigne svoj vršni položaj u suprotnosti sa Suncem, što rezultira njegovom najvećom jasnoćom i sjajem jer zrači značajnu količinu energije. Ove transformacije imaju dubok utjecaj na horoskopske znakove koji posjeduju povećanu osjetljivost. 3. jula, dugo očekivani nebeski događaj poznat kao Supermjesec, koji se alternativno naziva i Mjesecem jelena, trebalo bi da krasi noćno nebo. Ova zadivljujuća pojava poznata je po svojoj sposobnosti da izazove niz intenzivnih emocija i nepredvidivosti, zbog čega je potrebna adekvatna priprema za snalaženje u svojim potencijalnim izazovima. Ova pojava, iako rijetka, dešava se otprilike tri do četiri puta godišnje, što je čini izuzetnim i vrijednim pažnje.

Tokom perioda Jelenjeg Mjeseca, nebeski satelit će se uskladiti sa astrološkim znakom Jarca, koji karakteriše njegov inherentan osjećaj odlučnosti i ambicije. Kako ovaj zemljani znak dominira na horoskopskom horoskopu, on nas navodi da razmislimo o vlastitim težnjama i težimo ka našim ličnim ciljevima i postignućima.

 

Tokom pojave Supermjeseca, postaje imperativ za pojedince da odbace bilo kakvu ideju o miru i stabilnosti koja im je draga. To je zbog snažnog i neospornog utjecaja koji vrši ovaj nebeski fenomen, koji ima potencijal da zapali osjećaj tjeskobe i nemira u ljudima. Shodno tome, takve emocije mogu lako eskalirati u napetu i promjenjivu atmosferu, u kojoj postoji mogućnost izbijanja sukoba. Stoga je veoma preporučljivo uložiti usklađene napore u regulisanju i upravljanju sopstvenim nivoima anksioznosti tokom ovog perioda.

 

Nažalost, Supermjesec ne samo da izaziva osjećaj anksioznosti, već može dovesti i do nesanice, pa čak i do migrene. Previranja koja izazivaju u našem emocionalnom i fizičkom blagostanju često rezultiraju povećanom razdražljivošću. Stoga postaje ključno izdržati ovaj relativno kratak period izazova, jer nas nakon toga čeka svjetlija budućnost.

Kao što smo ranije naveli, trajanje Mjeseca jelena karakteriše obilje zabrinjavajućih okolnosti. Prisustvo nervoze, stalne napetosti i neodoljivog osjećaja sumnje u sebe mogu imati dubok utjecaj na dobrobit pojedinca. Shodno tome, bilo bi preporučljivo odgoditi sve zakazane poslovne sastanke ili druge obaveze od značajne odgovornosti tokom ovog perioda. U najnesretnijem scenariju, ako se nastavi s ovim obavezama, postoji značajan rizik da se pojave nepredviđene komplikacije, koje rezultiraju nepovoljnim ishodima i potencijalno štetnim posljedicama.

Oglasi