Posle tragičnih događaja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” 3. maja, gde je 13-godišnji dječak, koji je važio za uzornog đaka, počinio stravičan čin ubistva nastavnice historije Tatjane S. (52) i više kolega studenata u kabinetu historije, Tatjana je prebačena sa Univerzitetskog kliničkog instituta Srbije u Sobački centar Srbije. Među šest osoba povrijeđenih u razornom incidentu na Vračaru, Tatjana je čudom preživjela, iako se sada suočava sa značajnim izazovima. Trenutno ne može hodati i ima ograničenu pokretljivost u lijevoj ruci.

 

Nadalje, trenutno se nalazi na psihičkom oporavku od traumatičnog događaja koji je doživjela, kao i na suočavanju s fizičkim ozljedama koje je zadobila tog tragičnog dana. Mladi počinitelj svjedočio je putem video linka na suđenju njegovom ocu prije samo dva dana. U svojoj izjavi je priznao da je nanio ozljede učiteljici na različitim dijelovima njenog tijela, konkretno na lijevoj ruci, desnoj potkoljenici i stomaku. Uz to, jedan od metaka joj je oštetio desni kuk. Kako navodi izvor, Tatjana je zadobila tešku prostrelnu ranu u stomaku, što je rezultiralo velikim oštećenjem živca na lijevoj nozi. Shodno tome, nije u stanju da stavi težinu ni na jednu od svojih nogu.

 

Njeno stanje se postepeno popravlja, ali trajanje i ishod procesa rehabilitacije ostaju neizvjesni, ostavljajući porodicu u mraku. Prema pouzdanom izvoru bliskom porodici, Tatjanin suprug i dvoje djece teško su preživjeli prva tri dana nakon incidenta. U to vrijeme još uvijek je bilo neizvjesno hoće li Tatjana preživjeti. Tokom boravka u UKCS-u, Tatjana je bila podvrgnuta ukupno tri operacije. Prva operacija, koja se fokusirala na njen stomak, obavljena je na dan kada je primljena. Nakon toga joj je operisana desna noga i lijeva šaka. Medicinski tim je dao prioritet njenom preživljavanju i zbog toga je odložio rješavanje povrede kuka uzrokovane metkom koji joj je pogodio abdomen.

Oglasi