Pjevačica Ana Bekuta je najpoznatija pjevačica na našim prostorima, a njena karijera traje već tri decenije a za to vrijeme je snimila mnogo pjesama i hitova. Ana je bila u dugoj i emotivnoj vezi sa Milutinom Mrkonjićem Mrkijem , a nakon što je on umro ona je van sebe. Ana je u prošlosti patila od predinfarktnog stanja zbog čega je se razvila snažna predansot održavanju zdravog načina života.

 

Kako je istakla, Ana se tokom četiri godine držala dobro uravnotežene ishrane i zdravih navika. Njena motivacija je proizašla iz potrebe da se izbori sa visokim krvnim pritiskom i nivoom holesterola. Nadalje, bila je posvećena postizanju idealnog fizičkog izgleda kroz izbore ishrane. Međutim, u poslednje vrijeme, Ana je promijenila svoju rutinu.

 

Uprkos njenim naporima, Ana se ugojila preko deset kilograma za samo pet mjeseci, što je dovelo do disbalansa njenog zdravlja i ponovnog pojavljivanja visokog krvnog pritiska. Prema Aninim riječima, njen posao je glavni izvor njenog stresa, posebno njena uloga aktivne članice žirija muzičkog takmičenja Zvezde Granda. Nažalost, ovo pitanje se često zanemaruje i ne posvećuje mu se odgovarajući nivo pažnje koji zaslužuje.

 

Stres je teška i neprimjetna bolest koja može imati štetne posljedice po organizam. Za razliku od mašina, tijelo ne može raditi ujednačenim tempom i zahtijeva adekvatan odmor i njegu. Anini ljekari su joj preporučili da se vrati prijašnjoj rutini jer je njeno zdravlje ugroženo. Ana je prošla kroz težak period u privatnom životu, nakon što je izgubila dvoje važnih ličnosti, partnera Mrke i majke. Ova emocionalna previranja uticala su na njeno fizičko i mentalno blagostanje, što je rezultiralo njenim trenutnim zdravstvenim stanjem.

Oglasi