U današnjem članku vam donosimo ponovo jednu zanimljivu temu odnosno jedan genijalan trik. Naime, svi znamo da komšije znaju da često komentarišu stvari kada vide da neko radi nešto neobično u svojoj kući ili dvorištu ali ipak nekad to znaju i da rade bez ikakvih razloga jer ne znaju šta im taj komšija radi u susjednom vrtu.

 

 

Naime, jedna žena je putem društvenih mreža odlučila da podjeli svoju ideju koja se na početku nije svidjela baš komšijama oko nje. Međutim, ali kada su vidjeli kako se to sve završilo da to nije baš tako loša ideja i da bi mogla da itekako dobro da posluži. Naime, ova žena je rekla kako je odlučila da stavi sapun u svoje dvorište kako bi otjerala štetočine iz svog dvorišta a pri tome nije kupovala nikakva posebna skupa sredstva ili hemikalije za to nego se odlučila da isproba ovaj genijalan trik. Korišnjem sapuna također možete držati jelene daleko od svoje bašte tako što ćete razbacati komadiće sapuna po dvorištu . Također za vas imamo i nekoliko trikova koji vam mogu da budu od velike koristi ako želite da se riješite nekih nepoželjnih gostiju iz vašeg dvorišta.

 

Koristite kosu
Možda zvuči jezivo i grubo ali stavljanje ljudske kose oko svog vrta može da odvrati velike štetočine popun rakuna i zečeva.
Korištenje vazelina
Nanesite vazelin oko vrhova biljaka kako bi stvorili skliske barijere koje gladni puževi ne mogu preći.
Koristite češnjak u prahu
Bacanje češnjaka u prahu preko vrtnog zemljišta je jeftin i koristan način da se zadrže zećevi daleko od dvorišta.

 

Oglasi