Kada je u pitanju čist zrak obično svi otvaramo prozore međutim tada nastaje problem jer nam ulaze muhe, komarci i ostali insekti. Naime, u današnjem članku vam donosim savjet kako da sami napravite sprej da bi otjerali muhe i komarce koje ulaze u vaš dom, Nije potrebno da trošite novac na kupovinu hemikalijskih proizvoda i trošite novac jer vam je potrebna ni manje ni više nego samo rerna.

 

 

Istina je da će vam sredstva koja kupujete u prodavnicama najviše pomoći i naškoditi insektima i otjerati ih iz vaših soba ali ta sredstva štete i vama i dugotrajna upotreba može naštetiti kompletnom vašem zdravlju. Iz tog razloga najbolje je da posegnete za prirodnim sredstvima koji vam mogu pomoći čak slično kao i ta hemijska srestva samo što neće naštetiti vašem zdravlju.

 

Ono što vam je potrebno jesu samo četiri limuna. Limun izrežite na polovice , stavite na rešetke u rerni i tako ostavite da stoje preko noći, vrata rerne neka vam ostanu otvorena. Naredni dan zatvorite vrata rerne te je uključite na 100 stepeni. Naime, potrebno je samo da se osjeti miris limuna a vaša cijela kuća će mirisati na limun kojeg muhe i ostali insekti ne podnose. Ovaj ali i mnoge druge savjete vrlo lako možete pronaći na internetu, jer se svakodnevno susrećemo sa video zapisima sličnog karaktera a po najviše na društvenoj mreži Tik Tok gdje domaćice dijele savjete kako se na najlakši način riješiti insekata , razna prirodna rješenja za kučanske poslove. Ukoliko i vi imate neki savjet pišite nam ispod u komentarima.