STAN U PRIJESTOLNICI NJEMAČKE: Minimalizam u enterijeru predivnog potkrovlja!

Život u potkrovlju ima i svoju čar pogotovo grede koje su savršena podloga za savremeni ili klasični stil uređenja. Potkrovlje zna nekada da bude nezgodno za urediti prilikom odabira idealnog stila za uređenje. zato za vas imam super ideje. Za vas još ideja i slika potkrovlja, pogledajte video koji se na dnu teksta.

Iako je minimalizam u enterijeru, ali i način života jednan od vrtoglavo rastućih stvari trenutno u početku ove godine, to daje mnoge mogućnosti ali i uvid u ovaj način života i svakako uređenje takvog enterijera. Iako njegov princip nalaže ka jednostavnosti i odbacivanju onog što nam ne treba, to ne znači da ovaj stil uređena ne može biti funkcionalan ali i kreativan zadatak. Danas ćemo pogledati jedan stan u Berlinu koji je baš uređena u ovom principu.

Prelijep dnevni boravak koji istične ljepotu potkrovlja, a to su upravo grede obojene u bijelu boju. Dok posebnu toplinu daje pod od drveta, kao i jedna strana zida koja je uređenja sa ciglom, tačnije zadržan je prvobitni oblik.

Ovaj stan u Berlinu nalazi se u potkrovlju i bio je projekat jednog dizajnerskog studija zvanog  ”Santiago Brotons Design”.

Oni su sa uređenjem ovog stana dokazali mnogim ljudima da uređenje minimalističkog stana može biti zabavno i da krajnji rezultat svakako nije monoton i dosadan. Pogledajte i sami kako izgleda ovaj predivan stan u potkrovlju uređen sa ovim stilom.

Kupaonica koja oduševljava, predivna kombinacija toplih boja sa bijelom bojom pun je pogodak.

Trpezarija u crno – bijeloj boji koja je tipičan primjer minimalisitičkog stila i predivno se uklapa u cijeli stan.

Savršeno uređena kuhinja sa čistim i bijelim linijama koje daju osjećaj svežine i prozračnosti. Kuhinje sa ostrvom su predivne, baš kao i ova, jer na taj način imate dosta mjesta i veliku radnu površinu.

Spavaća soba o kojoj treba postaviti pitanje – Ko nebi ovdje želio spavati? – Zaista je predivna.

A za kraj pogledajte video sa još par ideja uređenja za potkrovlja: