All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

STAKLENA STOLICA

loading...

STAKLENA STOLICA – odkad je čovjek savladao obradu stakla, ovaj materijal neizostavan je dodatak svakoj kolekciji namještaja


Moderno doba donijelo je sa sobom upotrebu stakla na neobične načine. Pored tradicionalnog staklenog posuđa, stolova i polica, od stakla se sada prave i brojni drugi predmeti i dijelovi enterijera. Jedna od posljednjih neuobičajenih primjena stakla našla se u izradi – stolica.

Navikli smo da se kvalitetne stolice prave od čvrstih i punih materijala, koji mogu da podnesu težinu tijela odraslog čovjeka. Ali, italijanska kompanija za izradu namještaja Fiam povukla je rizičan potez te je napravila  jedinstvenu stolicu od providnog stakla. Linija ovihh staklenih stolica dobila je i prigodan naziv ‘Dandy’ (‘Kicoš’).

Uz Dandy stolicu neupitno ćete obogatiti svoj enterijer svedenim, ali istovremeno i ekscentričnim komadom namještaja. Upadljiva i vanvremenska, staklena stolica odlično se uklapa u skoro svaki enterijer – od trpezarije pa do kuhinje. Uz to, providno staklo nije glatko, već je oblikovano poput krljušti guštera, što daje dašak egzotike u dizajn. Stolice su dostupne u 5 boja – crnoj, bijeloj, crvenoj, smeđoj i boji dima.

Tags: , , ,

Related posts