Da li ste ikada razmišljali o tome koje osobine muškarci smatraju idealnim kod žena? Čini se da smo možda konačno otkrili rješenje.

Još 2014. godine Gabrielle Seirig, cijenjena američka kolumnistica, sakupila je brojne naučne studije kako bi utvrdila koje osobine muškarci smatraju najprivlačnijim kod žena. Nakon pažljive analize, identifikovala je deset ključnih karakteristika koje su bile veoma tražene od strane većine učesnika. Evo raščlanjavanja o tome šta su ovi atributi i šta oni zaista podrazumevaju.

Istraživanje je sproveo Journal des Femmes, koje se sastojalo od 900 muških učesnika, kako bi se utvrdila njihova preferirana boja očiju za potencijalnog partnera. Rezultati istraživanja su pokazali da je 40% ispitanika preferiralo svijetlozelene ili plave oči u odnosu na sve druge boje očiju.

Tokom istog testiranja, otkriveno je da muškarci imaju još jednu fiksaciju – muška polovina populacije želi nežnost od svojih ženskih kolega. Ovu kvalitetu je na vrh svrstalo 46% učesnika, pri čemu je na drugom mjestu ženska psiha, a na trećem smisao za humor.
Otkriveno je da da bi muškarac bio opčinjen ženstvenim mirisom, on mora biti usklađen sa njegovom aurom.

Stoga, parfem ne smije biti samo produžetak žene, već se mora dobro uklopiti i s njenim mirisom. Kao odgovor na ovaj fenomen, inovativni i napredni brendovi kreirali su uparene mirise za muškarce i žene. Ovi mirisi, kao dvije komplementarne polovine jedne cjeline, spajaju pojedince i izazivaju “hemiju” među njima.

Od dvije hiljade muškaraca koji su učestvovali u istraživanju Britanskog univerziteta, 45% je otvoreno priznalo da ga privlače žene koje imaju vidljive obline i aspekte kojima se mogu diviti i kojima se mogu diviti. Muškarci su posebno stimulisani oblikom ženskog tijela, a mogu čak i previdjeti koji kilogram viška. Međutim, samo 34% ispitanih muškaraca privlače premršave žene.

Prema istraživanju koje je proveo Harris Interactive, muškarci češće uključuju Francuskinje u svoje seksualne fantazije u odnosu na žene iz drugih zemalja.
Poznatu činjenicu nedavno je potvrdilo 50% muških predstavnika: žene obučene u suknje i štikle su njihova krajnja slabost. Međutim, stepen kratkoće nije toliko važan koliko je ženstvena odjeća. Zanimljivo je da je samo mali dio ispitanika, manje od 10%, izrazio preferenciju za žene u sportskoj odjeći.

Možda zvuči nevjerojatno, ali istraživanje je pokazalo da iznenađujućih 42% muškaraca smatra da je malo udubljenje na bradi privlačno. Nasuprot tome, 23% muškaraca smatra da su pjege privlačne, dok 21% preferira mladež iznad gornje usne, koji podsjeća na poznatu manekenku Cindy Crawford. Samo mali dio od manje od 6% muškaraca ne preferira žene s pirsingom na licu, ostavljajući većinu s naklonošću prema ovim ukrasima.

Kada je u pitanju njihova idealna žena, muškarci često zamišljaju savršenu devojku sa dugim i lepršavim pramenovima. Zapravo, zapanjujućih 58% ispitanika je navelo kosu kao prednost. Samo 9% ispitanih izabralo je frizuru sa čvrsto zavezanim repom ili pletenicom.
Da li je istina da muškarci više vole plavuše? Skandinavski psihološki časopis proveo je istraživanje koje je pokazalo da 53% muškaraca preferira žene s tamnom kosom za dugotrajan i ispunjen brak.

Nordijski muškarci koji su izveli isti eksperiment razbili su još jedan stereotip o tome da su žene pokorne i popustljive. Iznenađujuće, 60% muškaraca je spremno posvetiti svoj život ženama koje su proaktivne i asertivne. Ove žene su jake volje i samouvjerene, lišene ikakvog straha od odgovornosti.

Oglasi