Mnogi incidenti se mogu dogoditi ljudima dok se vraćaju s putovanja, uključujući kvarove na automobilu, duga zastoja u saobraćaju, manje prekršaje i još mnogo toga. Međutim, jedna Srpkinja odlučila je da podijeli svoje zastrašujuće iskustvo po povratku sa mora. Oko 3 sata ujutru prešli smo granicu Srbije i stigli u Prijepolje. Dok smo se vozili, vozilo jagodinskih registarskih oznaka mi je dalo znak da stanem. Pretpostavio sam da su mi ili farovi bili u kvaru ili su nudili pomoć, pa sam stao pored njih, upalio svjetla i zaustavio auto. Jedan od putnika je izašao iz vozila dok sam ja osiguravao našu sigurnost. Spustio sam prozor do pola, a putnik se oprostio od mene, obavijestio me o kvaru baterije i zatražio našu pomoć.

 

“Rekao sam da mogu da nastavim ako imam kabl, ali me je saputnik prekinuo i rekao da mi je predložio uklanjanje baterije. Ta izjava me je dovela u pitanje. Izvinio sam se i objasnio da sam protiv ideje da se baterija izvadi i da naš auto je imao pumpu. Pozvao sam ga da pozove druge da pomognu i nastavili smo razgovarati, a dok smo nastavili vožnju, primijetio sam da nas prate u autu, i iako sam bio umoran, nisam mogao naći benzinsku pumpu Ali bilo je saobraćaja, pa smo, vozeći se malim autom sa prtljagom, odlučili da napravimo produženo zaustavljanje kako bismo izbjegli druge vozače.

 

Razmijenili smo vozačke obaveze sa našim prijateljem i nastavili put. Pružajući ruku da pokažem skretanje, nenamjerno sam bacio pogled u retrovizor i primijetio nekoliko automobila iz Jagodine kako nam se približavaju. Odmah su zaustavili svoje vozilo i izašli, što me je navelo da brzo odem. Bio je to šokantan trenutak zbog kojeg sam se zaustavio na najbližoj benzinskoj pumpi kako bih se pribrao. Kasnije sam o tom incidentu obavijestio oca, što ga je razbjesnilo jer ga nisam kontaktirao tokom same vožnje. Sve se to odvijalo između 3 i 4 sata ujutro, ostavljajući me bez teksta. Iskreno se nadam da nisam pogrijesio, neka mi Bog oprosti, i da su momci bezbjedno stigli kuci. Međutim, suzdržite se od uznemiravanja njihove majke kasnonoćnim susretima s djevojčicama. Ostatak pročitajte OVDJE.

 

Oglasi