U Grčkoj je jedan muškarac doživio nesretan događaj gubitka vjenčanog prstena u moru. Nije ni znao, čekao ga je nevjerovatan preokret. Na dan praznika Svetog Prokopija, praznika koji se slavi u čast braka, u život ovog čovjeka došla je neočekivana radost, a sve zahvaljujući mladoj djevojci Anji iz Beograda. Bračni par je otišao na odmor u Grčku, nesvjestan da će im neki incident poremetiti putovanje. Iznenađujuće, ovaj incident se pokazao kao pozitivan. Marina je na Facebook grupi podijelila vijest o izgubljenom vjenčanom prstenu njenog supruga u vodi. Njene nade da će ga ikada pronaći su se smanjile, ali bez ičega da izgubi, odlučila je da potraži pomoć grčke Info grupe. U svom postu spomenula je konkretnu lokaciju na kojoj je njen suprug izgubio prsten – na plaži Livrohio Sithonia, u vodi, blizu vodenog parka sa desne strane kada je okrenuta prema plaži.

Znam da je malo vjerojatno, ali ako ga netko slučajno pronađe, tamo bit će nagrada! Unaprijed hvala! Nakon što su shvatili da joj je suprugov vjenčani prsten skliznuo s prsta, krenuli su u potragu i proveli više od dva sata roneći, ali nažalost, njihov trud se pokazao uzaludnim. Potraga je bila slična pronalaženju igle u plastu sijena, a nakon dva sata pod vodom odlučili su odustati. No, unatoč razočaranju, Marina je još uvijek držala tračak nade u srcu i podijelila objavu o njihovom izgubljenom prstenu. Nije ni slutila da će uskoro primiti poruku sa fotografijom vjenčanog prstena, ili barem ne tako brzo. Poruka mi je stigla u inbox i sve se poklopilo – lokacija i izgled prstena. Samo mi je trebala potvrda da pripada nama. Poslala sam joj poruku u kojoj stoji da naš prsten ima ugravirano – moje ime i datum našeg vjenčanja. Nisam se htio prerano uzbuđivati, ali onda je žena potvrdila da je doista naš. Marina je ispričala silne emocije koje je proživjela kada su u moru pronašli njezin izgubljeni vjenčani prsten. Nevjerica pomiješana s radošću izazvala je naježenost i suze. Činilo se nevjerojatnim pronaći ga u tako golemoj vodenoj površini.

 

Burma je otkrivena sasvim slučajno, zahvaljujući poštenju i ljubaznosti naših izuzetnih građana. Konkretno, za ovo otkriće zaslužna je mlada Beograđanka Anja, koja slučajno nosi isto ime kao i moja kćerka. Prilikom primopredaje saznali smo da je prethodnog dana bio praznik Sv. Prokopija, zaštitnika braka, a desio se tačno mjesec dana prije godišnjice našeg braka. Bilo da su ove pojave puke slučajnosti, testovi ili znaci, jedno je sigurno: burma je završila u rukama djeteta čistog srca, kao i u rukama roditelja koji su odgajali to dijete u ovom burnom vremenu pohlepe, nemorala i očuvanja pogrešnih vrijednosti. Unutar grupe je radosno i zahvalno izrazila svoju radost.

Oglasi