Boba Živojinović je ranije bio oženjen Zoricom Nakić, a prije nego što je upoznao Lepu Brenu dobili su sina Filipa. Penzionisani teniser rijetko razgovara o svom privatnom životu i još uvijek nije javno priznao svoj prvi brak, iako su stvari okončali sporazumno. U prošlosti teniski turniri nisu bili tako česti kao sada, što je rezultiralo da su putni troškovi bili značajan faktor za igrače. Boba je sa 18 godina postao amaterski prvak Evrope u tenisu, a njegov mješoviti tim je obezbijedio zlatnu medalju. U oktobru iste godine odlikovan je od strane grada Beograda i smatran je jednim od 10 najpriznatijih sportista u bivšoj Jugoslaviji. Međutim, u dobi od 19 ili 20 godina, našao se bez ikakvog vodstva ili podrške. Moja majka je tokom moje mladosti isticala važnost nastavka školovanja, naglašavajući da „u sportu nema budućnosti“.

 

Jednog dana sam otišao u bioskop sa Zoricom, koja je Filipova majka. Nažalost, auto njenog oca je imao mehaničke probleme i nije se upalio. Bez imalo oklijevanja, gurnuo sam auto sve do Šumatovca. Rekao sam joj da prestane i počeo da isključujem sve kablove. U tom trenutku sam donijela odluku da moj život više neće biti takav. Izuzetno sam radio te godine, a to je bila 1984. i to je označilo početak mojih uspjeha u karijeri. U epizodi pod nazivom ‘Šta sam ja tebi, a ko sam sebi’, Boba je otkrio da njegov otac nije bio na sastanku sa unukom, koji je preminuo u drugoj državi kada se Filip rodio. Uprkos tome, Živojinovićevi roditelji su bili oduševljeni ovom viješću i uzvikivali su: “Mali Boba, mali Boba”. Brena i Bob su u braku 31 godinu, a njihove zajedničke fotografije možete pronaći u galeriji ispod.

 

Treba istaći da Slobodan Boba Živojinović, bivši teniser i suprug pjevačice Lepe Brene, danas slavi 60. rođendan. Tokom ljeta, par uživa u druženju na svojoj luksuznoj jahti, a Brena je iskoristila priliku da suprugu čestita rođendan dok je na jahti. Ona je na svom Instagram profilu objavila sliku na kojoj se ljube i uživaju u šampanjcu, uz kratku poruku “Srećan rođendan”.

 

Oglasi