Izuzetno otkriće u Njemačkoj privuklo je pažnju mnogih kada je na društvenim mrežama postao viralan video na kojem se vidi neočekivano prisustvo zapakovanih ostataka klipova kukuruza na prodaju. Post na Twitter-u glasi: „U Njemačkoj možete kupiti ostatke kukuruza u klipu. U raznim dijelovima Srbije, poznatijim kao komilka, kočanka ili čutka, 15 komada košta 8 evra. Čini se da se za ovaj proizvod vezuje više naziva, kao što su šapurika, komlika, kočanka, tuluška ili čutka, od kojih se svako odnosi na različite krajeve Srbije. Uz takvu jezičku raznolikost, pretpostavlja se da postoji najmanje dvadeset različitih naziva za ove ostatke kukuruza.

 

Oklasak, derivat kukuruza, prvenstveno se koristi kao izvor goriva za grijanje i paljenje vatre. Međutim, kroz historiju je služio i u razne druge svrhe. Video, koji je prvobitno podijeljen na TikTok-u, a brzo je stekao popularnost na Twitteru, prikazuje pakovanje šapurike. Prema datim informacijama, ovaj proizvod se u Njemačkoj može kupiti za 9,99 eura (sa promotivnom cijenom od 7,99 eura). Brojni korisnici ove društvene mreže izrazili su nevjericu u dostupnost ovog artikla, dok su drugi dali pametne primjedbe. Neki pojedinci dovode u pitanje namjeravanu upotrebu ovog proizvoda, sugerirajući da bi se mogao koristiti kao potpalu ili čak staviti uz toalet papir na policama trgovina. Čini se da nestašica toalet papira nije iscrpila zalihe šapurika!

 

 

Jedan korisnik je čak dao duhovit komentar o tome da u svom selu ima obilje proizvoda, a da nije shvatio kakvo bogatstvo posjeduju. Ovi primjeri su samo neki od komentara koji se nalaze na Twitteru. Nakon provedenog vremena na selu, shvatio sam da to ima svojih mana. Međutim, bitna razlika između sela i grada je u tome što se na selu ne dobija sve finansijskim sredstvima, dok se u gradu skoro sve kupuje. Osim toga, na selu postoji osjećaj slobode i mogućnost besplatnog uživanja u raznim sadržajima, kao što je blizina određenih destinacija, poput udaljenosti od samo 5 kilometara.

Oglasi