Interesovanje za temu Dina Merlina je nedavno dostiglo vrhunac zbog činjenice da su njegovi koncerti u Beogradskoj areni za novembar rasprodati za izuzetno kratko vrijeme. Ovaj ogroman uspjeh čak je rezultirao dodavanjem četvrtog koncerta kako bi se zadovoljila velika potražnja. Sama njegova postignuća zahtijevaju sveobuhvatan intervju.

 

Međutim, s obzirom na ove pozitivne pojave, moramo priznati i manje poželjne aspekte. Jedan takav primjer je cirkulacija peticije koja se zalaže za zabranu Merlinovih koncerata, koja je, iako je naknadno povučena, privukla značajnu pažnju. Osnova ove peticije proistekla je iz navoda da je Dino Merlin vređao srpsko stanovništvo devedesetih godina. Osim toga, razgovarali smo s Merlinom o njegovoj muzičkoj karijeri, kolegama umjetnicima, kompozicijama i ličnim iskustvima. Trenutno su dostupne karte za Merlinov nastup u Beogradu.

 

Na pitanje kako komentariše značajno interesovanje publike i rasprodatih koncerata, Dino Merlin je odgovorio: “Moram priznati, osjećam se izuzetno ponosno. Ovo je zaista bilo neočekivano, i iskreno sam zahvalan svima koji su mi pružili takvu čast, kako meni tako i mojim pjesmama. Trudim se da opravdam ogromno povjerenje koje mi je publika ukazala. Moj glavni fokus je na kreativnom dijelu mog posla. Ovo nije prvi put da se suočavam sa ovakvim situacijama. Neki neiskreni pojedinci pokušavaju da me prikažu u lošem svjetlu, kao što su to činili 2011., 2015. i sada 2023. svaki put kada dođem u Beograd, oni ponovo recikliraju isti narativ i manipulišu činjenicama kako bi stvorili pogrešnu sliku. Morao sam da se suočim sa brojnim sramotnim i ponižavajućim optužbama i uvredama pred sudom.” rekao je tom prilikom Dino merlin.

Oglasi