Nedavno je ATV objavio da je žena primljena na Univerzitet primijenjenih nauka 12. septembra ove godine zbog strašnog poziva njene porodice.

Žena je bila teško bolesna, a ljekari su pregledom ustanovili da pati od teške pothranjenosti, da je u nesvijesti i da je zadobila povrede po tijelu. Kako prenosi Srpskainfo, izvori uključeni u istragu tvrde da medicinski stručnjaci nikada ranije nisu vidjeli nešto slično. Žena je zanemarila higijenu i godinama nije prala kosu, zbog čega je narasla do nevjerovatne dužine koja je više ličila na metalnu ploču nego na kosu. Njeno cijelo tijelo je zapušteno, a nadležni u PS Laktaša su obaviješteni o situaciji. Nakon dojave policija je reagovala, a ljekari su pregledom utvrdili višestruke povrede na njenom tijelu koje su posljedica dužeg ležanja. Povrede koje su zabeležene u istrazi su se prvenstveno sastojale od povreda dekubitusa, sa naglaskom na one koje su zahvatale kosti. Iako su razmatrani i drugi mogući prekršaji, nijedan nije mogao biti potkrijepljen u vrijeme istrage.

Policija je, kako je saopšteno, obavijestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Kako bi izvršila naređenja, policija je sačinila sveobuhvatan izvještaj o svojim radnjama, uključujući pribavljanje izjava od članova porodice i njihovo predočavanje tužilaštvu uz ljekarski izvještaj. Cilj ove istrage je bio da se utvrdi da li je bilo kakva kriminalna aktivnost povezana sa slučajem.

Prema izvoru, jedan od braće i sestara je otkrio vlastima da je njihova sestra bila zatvorena u njihovom boravku već 17 godina, a da nikada nije otišla od 2006. Porodica, prema izvoru, nije tražila nikakvu pomoć spolja od stručnjaka kao što su kao ljekari ili centri za socijalni rad za to vrijeme. Kako se navodi u saopštenju, nema naznaka da žrtva ima lična dokumenta. Vjeruje se da je žrtva stekla samo osnovno obrazovanje i da je živjela sa majkom i dvoje braće i sestara. Trenutno je neizvjesno da li će protiv njih biti poduzeti pravni postupci zbog navodnog zanemarivanja, nepružanja pomoći i namjernog prikrivanja njenog postojanja od očiju javnosti, zbog čega je efektivno drže u zatočeništvu. Ovo je još jedan primjer nesretnog nasilja u porodici koje se dogodilo u našoj blizini.

Oglasi