– Iako je od ubistva Jelene Marjanović, prošao jako puno godina, i dalje se srpska javnost zanima sa nekim detaljima oko njenog ubistva. Njen suprug Zorana Mrjanović je i dalje prvi osumnjičeni za ovo zlodjelo, a bio je i određeni period u zatvoru, te je sada opet na slobodi. 

Detektivka Katarina Ostojić u intervjuu je otvoreno progovorila o istrazi ubojstva pjevačice Jelene Marjanović. Ostojić je bio član istražnog tima koji je radio na ovom slučaju.

Za ubistvo Jelene Marjanović odgovorna je organizovana grupa pojedinaca. Ova grupa se sastojala od muškaraca i žena. Čini se da motiv njezina ubojstva leži u interesu onih kojima je droga prioritet nad ljudskim životom. Jelena je posjedovala dragocjena znanja i informacije, zbog čega je bila meta za nekoga iz krugova s ​​kojima se povezivala. Vjerojatno je ta osoba sumnjala da će podijeliti ili prijaviti te informacije, predstavljajući prijetnju njihovim aktivnostima, posebice u području droga. Jelenin mobitel služio je za uhođenje i praćenje njezina kretanja, a vjerojatno je isto učinjeno i Zoranu. Unatoč priči Vladimira Marjanovića da je prije Jeleninog nestanka svjedočio sumnjivim aktivnostima vozila u blizini njihove kuće, ovaj detalj u javnosti je isprva ostao zanemaren.

Na nasipu Crvenka u Borči stoji podsjetnik na tragični događaj koji se dogodio prije šest godina – ubistvo pjevačice Jelene Marjanović. Njezin suprug Zoran Marjanović osuđen je za njezino ubojstvo na 40 godina zatvora, ali je nedavno pušten na slobodu. Javnost se od početka dijeli na dva tabora: one koji vjeruju u krivnju supruga pjevačice i one koji vjeruju u njegovu nevinost. Istraga o ovom zločinu, koji se navodno dogodio 2. travnja 2016. oko 17 sati, još uvijek je obavijena nejasnoćama. Ni nakon svih ovih godina nije definitivno utvrđeno točno vrijeme smrti, a događaji u noći između 2. i 3. travnja ostaju misterij jer je tijelo otkriveno sljedeći dan.

  • Vještak patolog Zoran Stanković u svom je nalazu zaključio da je tijelo bilo u vodi minimalno pet do šest sati, a moguće i do 10 i više sati. Ovo otkriće izaziva sumnju u vrijeme počinjenja zločina. Dakle, što tužiteljstvo kaže na sve ovo?
    U vještačenju koje je dostavilo tužiteljstvo navedeno je da su 2. travnja 2016. Zoran Marjanović, Jelena i njihova kćerka Jana obišli nasip u Borči. Svjedoci su ispričali da je pjevačica odjednom počela bježati, a Zoran je brzo krenuo za njom. Zorana su namamili prema donjem dijelu nasipa, u blizini skrivenog kanala, koji je poslužio kao optimalna lokacija za potencijalni zločin. Izvješća pokazuju da je Jana ostala u području zaštićenom drvećem, gdje je bila izvan vidokruga.

Kako je priopćeno iz Višeg državnog tužiteljstva, analiza baznih stanica i kretanja okrivljenog i poginule Jelene Marjanović duž nasipa ukazuje da je njihov susret na otvorenom prostoru u blizini kritičnog mjesta incidenta bio neizbježan oko 17 sati. Jasno je da je Zoran Marjanović više puta telefonirao svojoj preminuloj supruzi s mjesta reaktivacije, koje se nalazi u neposrednoj blizini mjesta zločina. Nakon što je uključio telefon, dobio je SMS poruku koja je otkrila gdje se nalazi na mjestu ponovnog aktiviranja, gdje se dogodilo ubojstvo. Nakon što je ponovo uključio telefon, Zoran Marjanović je kontaktirao brata sa mjesta reaktivacije, koje se također nalazi u blizini mjesta gdje je otkriveno Jelenino tijelo, prije nego što su ga kamere uhvatile kako ide prema kući Jahovića ili rampi Šljunkara. Šokantno, Žarko Popović, bivši načelnik Odjela za krvne delikte, svojedobno je otkrio da je Jeleni Marjanović policajac s lica mjesta ukrao telefon i izbrisao sve slike s njega.

  • Popović je u televizijskom gostovanju istaknuo niz propusta učinjenih u istrazi Marjanovićeve smrti. Jednu značajnu pogrešku napravio je kolega policajac koji je kao policajac ukrao pokojnikov telefon s mjesta zločina i potpuno izbrisao njegov sadržaj. Iako brisanje telefonskih brojeva možda nije presudno budući da se mogu dohvatiti s baznih stanica, zabrinutost leži u mogućnosti provokativnih fotografija na platformama poput WhatsAppa i Vibera. Kako je Marjanović bila javna osoba, pjevačica, moguće je da su takve eksplicitne slike mogle isprovocirati njenog supruga na drastične poteze. Dodatno, Popović je kritizirao odugovlačenje pretresa kuće Zorana Marjanovića, koji je obavljen tek nakon nevjerojatnih 16 dana. Podsjećamo, kolega koji je ukrao telefon od ranije je znao za Zorana Marjanovića, koji je ranije radio u policijskoj stanici Palilula, gdje je pokrivao područje Ovče i Borče. Ovo teritorijalno poznavanje trebalo je pružiti vrijedne uvide, kako vjerodostojne tako i lažne, što ga čini vitalnim izvorom informacija za istragu.

Između njega i Zorana Marjanovića postoji bliskost pa se nagađa o njegovim motivima. Međutim, nisam siguran oko pojedinosti i ne želim davati nepromišljene izjave. Naime, kod njega je pronađen mobitel i 20 eura Jelene Marjanović, no čini se malo vjerojatnim da je djelo počinio iz osobnog probitka.

Telefon nema značajniju vrijednost jer je star i korišten, a 20 eura ne bi utjecalo na život. Najviše me zbunjuje činjenica da toj osobi nije odmah određen istražni zatvor niti kazneno prijavljena zbog ometanja istrage. Odgovornost je na tužiocu da se pozabavi ovim pitanjem”, zaključio je Popović.

Oglasi