Ilda Šaulić je pjevačica koja je uspjela u kratkom vremenu da ostvari uspješnu karijeru, svoj talenat za muziku je naslijedila od oca , pokojnog pjevača i kralja narodne muzike Šabana Šaulića koji je svoj život tragično izgubio u saobraćajnoj nesreći dok je se vraćao sa nastupa. Osim u poslovnom planu Ilda je uspješna i u privatnom životu. Ona je u skladniom braku sa svojim suprugom Bojanom Vučkovićem sa kojim ima i kćerku Elmu koja je kruna njihove velike ljubavi.

 

Ilda i Bojan su se zbog njegovih poslovnoh obaveza veoma često razdvajali , pa žive na relaciji Srbija – Amerika ali kako napokon izgleda morat će se na kraju skrasiti u glavnom gradu Srbije jer ulaze u važnu fazu svog života. Naime, oni su nedavno kćerku Elmu upisali u prvi razred osnovne škole , a kako je Ilda za lokalne medije izjavila ona je veoma ponosna što njena kćerka u septembru kreće u školu. Naime, ona je sada iz predškolskog obrazovanja prešla u školu, a nedavno ju je pohvalila te rekla da je sve u redu te da je spremna da krene u prvi razred.

 

Ilda je rekla da je ovaj uspjeh samo rezultat zajedničkih napora porodice i predškolske ustanove , te ona smatra da je prelaz u školu djeci treba da bude nesmetan i ugodan te da im svaka ocjena bude samo pozitivno iskustvo jer se tada počinju izgrađivati kao ličnosti. Također ono što vidimo na društvenim mrežama Ilda je jako posvećena porodici te svoju kćerku trudi se odgajati onako kako su nju njjeni roditelji odgajali. Iako sada više nije vrijeme kao nekada i odgajati djecu u ovom vremenu danas je pravi izazov.