Prošlog mjeseca Srbiju su pogodile dvije šokantne tragedije koje su izazvale uznemirenost u javnosti. Zemlja je tek počela da se oporavlja od dva masovna pucnjava,a oba su izvršili mlade osobe jedan u osnovnoj školi , a drugi u selu Mladenovac.Nakon ovih tragedija, u obraćanju javnosti oglasila se majka jednog od počinitelja, koja je izrazila nesposobnost da se suoči sa roditeljima žrtava i priznala da su postupci njenog sina uništili i njen život.

 

Bilja Blažević je rekla da živi jer mora, a zbog tog đto je njen sin uradio ona je živa pokopana. U intervjuu za medije, majka Uroše B. otkrila je događaje koji su doveli do brutalnog čina nasilja.

“Prije nego je otišao od nas uveče , mene je poljubio a ocu je rekao Ćao bajane , a dedi da sutra ujutro u sedam naloži vatru i da će on doći da peku prase i janje ,ostavio je i blatnjave patike da mu operem , a otišao je u papučama. Kada je odlazio tražio je da dodam maline u tortu koju sam spremala. Ništa nije nagovještavao da će da… Mislila sam da se ubio kada sam čula da je ubio tolike ljude i ranio, ali ujutro su ga našli.”

 

Bilja u suzama govori o najtežim trenucima u svom životu i onima u porodicama pogođenim postupcima njenog sina Uroša B. 4. maja. Ona izražava očaj zbog transformacije njenog sina u čudovište. Ona je rekla da ne traži policijsku zaštitu jer bi smrt bila dobrodošlo oslobađanje od njenog bola. Ona izjavljuje da više ne smatra da njen sin postoji nakon što je počinio tako užasan čin.