All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

SMARTDOMOVI IZ SLOVENIJE

loading...

SMARTDOMOVI IZ SLOVENIJE – postoji nešto vrlo udobno po pitanju geodetskih domova u obliku kupole

Nedavno je slovenska tvrtka predstavila svoj vlastiti udio u kreiranju domova / geodetskih kupola sa svojim Smartdome serijom, koja sadrži 4 modela dizajnirana za različite klimatske uvjete. Sky Domes su odignute od zemlje velikim središnjim stubom, dok Aqua Domes ciljaju ka instalaciji iznad vode. Tree Domes su prekrivene sa lišćem kako bi se uklopile u šumsko okruženje, a Snow Domes su izgrađene kako bi podnijele i najekstremnije zimske uvjete.

Pošto se svaka Smartdome jedinica temelji na prolagodljivim čeličnim postoljima, one mogu biti postavljene i na terenima različitih oblika. Kupole su rađene od laminantnog, drvenog okvira otpornog na vlagu te pocinčanog čelika, obložene sa gumenim zaptivcima koji su zaštićeni od UV zračenja i sprječavaju prodiranje kiše. Zavisno o vašim preferencama, četiri geometrijske strane ovog doma mogu biti potpuno transparentne, prozirne ili matirane. Prozirne varijante kreirane su upotrebom 3D termički obrađenog polikarbonata, dok su sa čvrstim dijelovima spojeni mineralnom vunom radi što bolje izolacije.

Naravno, vizija ove tvrtke nadilazi nekoliko običnih fotografija na internetu. Ovi mobilni domovi mogu biti postavljeni skoro svugdje a početna cijena im je 20.000 eura. Zasad nisu dostupni bilo kakvi tehnički podaci za sastavljanje, ali znamo da modularnost ovih kupola omogućuje njihovo proširenje, rastavljanje, ili transportiranje na novu lokaciju po želji samog korisnika.

Tags: , ,

Related posts