– Mi se u nastavku našeg današnjega članka malo fokusiramo na domaće estradne zvijezde, a koje ne žive na ovim prostorima, a imaju porijeklo iz Srbije. Jedna od njih je teška na milione dolara, a nismo ni razmišljali da je uopšte sa ovih prostora. 

Slavica Ecclestone, poznata i kao Radić, slovi za jednu od najbogatijih žena na našim prostorima.

  • Zanimljivo je da je bivša supruga poznatog magnata Formule 1 Bernieja Ecclestonea sada postala jedna od najbogatijih žena na svijetu, s procijenjenim bogatstvom od približno 1,2 milijarde dolara; međutim, njezin put do uspjeha bio je prilično kontrastan u prošlosti.

Podrijetlom iz ekonomski nepovoljnog okruženja, krenula je na put prema financijskoj neovisnosti 1980-ih kroz svoju karijeru modela. Igrom slučaja, njezini putevi su se susreli s Berniejem, a događaji koji su se kasnije odvijali sada su postali neizbrisiv dio njezine osobne povijesti.

U početku su Isabo i ona uspjeli uspostaviti vezu unatoč jezičnoj barijeri – on nije govorio engleski, a ona nije govorila talijanski. To je dovelo do razvoja romantične veze, koja je na kraju kulminirala brakom. Međutim, Berniejeva ogromna strast prema utrkama postala je odlučujući čimbenik za njihovo razdvajanje, što je dovelo do njihovog razvoda u samo 58 sekundi. Iako je sada u drugom braku, Bernie tvrdi da je Slavica bila i ostala njegova najveća ljubav.

U neposrednoj blizini Hyde Parka, njihova rezidencija bio je visoki neboder od devet katova u vlasništvu cijenjenog arapskog magnata Khashoggija.

Berni je prve četiri razine zgrade transformirao u svoj uredski prostor, dok je gornjih pet katova postao naš luksuzni londonski stan, pružajući pogled koji oduzima dah. Slavica je ponosno ispričala da je na gornjem katu čak i prekrasan bazen. Međutim, ubrzo je otkrila neugodnost. Poslovni suradnici njezina supruga često su posjećivali gornje katove, što je značilo da se morala pridržavati određenog pravila odijevanja, čak i kad je vodila djecu u park.

Godine 2008. odjeknula je vijest da je bračna zajednica Slavice i Bernija, koja je rodila dvije kćeri, pred raskidom. Britanski list prvi je otkrio da je Slavica, koja je tada imala 50 godina, napustila njihovu rezidenciju vrijednu 10 milijuna funti i zatražila usluge pravnog zastupnika.

Suprotno napisima koji su kružili medijima, Berni je opovrgnuo te tvrdnje i ustvrdio da se Slavica privremeno preselila zbog pretjerane buke koja se širi s gradilišta uz njihovu kuću. No, realnost je ostala da je Slavica doista otišla od Bernija. Primarni izvor prijepora pripisan je Bernijevoj nepokolebljivoj predanosti poslu, zbog čega se njegova žena osjećala neispunjeno. Dapače, čak je otvoreno izjavila da se odvaja od bračnog života.

  • Slavica je izrazila nezadovoljstvo svojim partnerom, istaknuvši njegovu neangažiranost mimo posla i nemogućnost opuštanja čak ni tijekom odmora. Željno je iščekivala osamostaljenje svojih kćeri, čeznući za mogućnošću da krene na svoje samostalno putovanje. Neke biografije čak su spominjale Slavičine nasilne sklonosti prema Berniju, priznajući da je posegnula za fizičkim napadima iako je bila svjesna njegove duboke naklonosti prema njoj.

U iznimno brzom brakorazvodnom postupku 10. ožujka 2009. sudac je donio odluku u samo 58 sekundi. Podjela imovine dogovorena je s lakoćom i učinkovitošću. Slavica je iz postupka izašla s više od milijardu dolara u nekretninama i pozamašnim udjelom u dionicama, čime je stekla cijenjenu titulu jedne od najbogatijih Srpkinja u svijetu. Njezine kćeri, Tamara i Petra, zajedno s kumčetom Đinom, uživaju u obilju i raskoši bogatstva njihovih roditelja.

Oglasi