SLABE TAČKE POTKROVLJA PRETVORITE PREDNOSTI – ovo su najčešće greške pri uređenju potkrovlja!

Najčešće greške koje se javljaju  prilikom uređenja potkrovlja, a koje dugoročno otežavaju život ili boravak u istom čine ga neprijatnim. U najčešće greške pri uređenju potkrovlja spada i loš odabir stolarije.

Loša ugradnja prozora je česta greška koja dovodi do  prokišnjavanja oko krovnog prozora. Zato je veoma bitno da ugradnja krovnih prozora bude izvedena od ruku  stručnih i obučenih majstora koji će vam za tu ugradnju dati garanciju. Ukoliko još u ugradnju svog krovnog prozora dodate termo i hidroizolacioni set i produžite  garanciju krovnog prozora na 10 godina, vaš strah da će doći do curenja ili prokišnjavanja neće imati osnova.

najčešće greške pri uređenju potkrovlja

dizajnidom3
Iako ovoga najčešće nismo svjesni, zanemarivanje izolacije dugoročno gledano predstavlja veći udarac na kućni budžet. Zato vam je potrebna i dodatna termo izolacija, jer zime mogu  da budu izuzetno hladne i vjetrovite, a u potkrovlju se to najprije osjeti.
Najčešće potkrovlja imaju kosine koje mnogi smatraju lako izgubljenim prostorom. Me­đutim,ako  postavite krovni prozor sa središnjim vješanjem, a sa gornjim upravljanjem (sa ručicom sa gornje strane) otvara se mogućnost da ispod krovnog prozora stavite namještaj,  radni sto, sofu ili  fotelju  ili čak krevet, razne ormariće za odlaganje stvari, a da to ne smeta otvaranju i zatvaranju prozora.

dizajnidom4

dizajnidom5