Unatoč značajnom napretku nauke, istraživanja, pa čak i umjetne inteligencije, još uvijek postoje određene neobjašnjive pojave koje mogu izazvati strah i nesigurnost kod ljudi, kao što su iznenadno pucketanje, šuštanje i lupanje u kućama. Štaviše, kada su ova čudna dešavanja povezana sa neobičnim pojavama na objektima, stvarima ili zidovima, to stvara auru misterije i intrige oko svega.

 

Vrlo sličan događaj dogodio se u zidinama jedne kuće u Obrenovcu, koja je bila u vlasništvu sestara Stupar. Da se udubimo u detalje, treba napomenuti da su roditelji Stupar, nakon što su se 1973. godine preselili u Obrenovac, mukotrpno gradili svoje prebivalište 1977. godine. Dugi niz godina ovaj stan služio je kao utočište ljubavi u kojem su njihove kćeri boravile sve dok se nisu ukrcale na putu braka. Kada su osvanule 1980-te, njihovi voljeni potomci su se odvažili da osnuju svoja domaćinstva, ostavljajući iza sebe Mirjanu i Lazara Stupara da se kao duo kreću kroz životne preokrete.

 

Kćerke su naslijedile kuću, ali zbog finansijske situacije nisu bile sigurne da li da je zadrže ili prodaju. Na kraju su odlučili da je prodaju, ali su prije toga odlučili kuću temeljito očistiti. Mirjana je bila žena velike marljivosti, koja je svoje vrijeme i trud posvećivala svom domu i svim poslovima koji su sa njim dolazili. Uprkos tome što nije bila zaposlena, Mirjana se pobrinula da njena kuća uvijek bude u besprijekornom stanju, od brisanja prašine preko usisavanja do kuvanja dnevnih obroka. Posebno je bila pedantna oko portreta iznad svog kreveta, portreta njenog voljenog muža Lazareva. Svakog dana bi pažljivo skidala sliku, temeljito je čistila i vraćala na njeno pravo mjesto na zidu. U njenim očima, njen muž je bio cijeli njen svijet, brižna osoba koja je bila divan muž, otac i djed. Kada je Lazarev preminuo 2014. godine, Mirjana je nastavila da održava svoj dom sa istim nivoom brige i odanosti naredne četiri godine sve dok i ona nije preminula.Tada su otkrili nešto iznenađujuće: kada su skinuli očev portret, na zidu su pronašli veliko srce nacrtano.