U Srbiji se porodice i dalje svađaju oko nasleđa, veze se završavaju na sudu, a i dalje je normalno da dečaci dobiju svu ili više dece nego devojčice.

Takav je bio slučaj i sa Srpkinjom koja nije imala ništa, a njena ćerka je odlučila da sve ispriča i potraži pomoć jer je, kako je rekla, situacija u porodici bila nepodnošljiva. “Zdravo svima, moja porodica je u teškoj situaciji zbog problema sa nasljeđem i nadam se da možete razumjeti i dati mi savjet”, započela je svoju ispovijest na Redditu, rekavši da su njeni baka i djed posjedovali veliko nasljedstvo i kuću djed je umro, njegov dio su naslijedile baka i njeno troje djece, uključujući i njenu majku.

„S obzirom da su njih troje razbacani po svijetu, a moja baka još uvijek živi na imanju, dio su dali u njenu korist kako ne bi morala da traži punomoć od njih prilikom sudskog postupka. Prodali su dio u jednom trenutku, Sve se dogodilo u Hrvatskoj”, objašnjava ona.

Nekoliko godina kasnije, kako priča devojčica, situacija je počela da ključa kada je njena baka odlučila da se vrati u Srbiju. Istovremeno, njena majka je saznala da je njena baka, kako je tvrdila, na njegov nagovor ugovorom o poklonu prenela celokupno nasledstvo na svog strica, a potom i na njegovog sina, jer on jedini živi u tom mestu.

Opet je bilo lakše zbog papira moja majka se bunila kada je saznala, ali moja baka je bila dobro raspoložena i nije bilo važno šta piše na papiru, mi smo bili porodica i to smo imali. uobičajeno”, nastavila je. Nekoliko godina kasnije, moja baka je preminula. Prema riječima djevojke, nije bilo ostavinske rasprave, a do prošle godine rođaci u narednih 5-6 godina nisu ništa spominjali o imanju. “Onda smo otišli tamo na odmor i moj ujak je rekao da žele da prodaju dio, a moja majka je rekla da ne može bez nje jer 33 posto pripada njoj i njenoj djeci”, rekla je.

Odgovor koji je žena dobila od brata definitivno bi joj se zauvek urezao u srce, ali je ostala zapanjena njegovim rečima. “Nakon toga joj je ujak rekao da apsolutno ništa nije njeno, ali da sve pripada njegovom sinu i da su imali dokument koji to dokazuju”, rekla je ona i dodala da je pola porodice prekinuto nakon tog praznika Kontakt, i. Njena majka je bila jako tužna i povrijeđena cijelom situacijom. “Sad se pitam može li se nešto učiniti? Prisutni su bili sudija i psiholog kada je baka prenijela imovinu, pa ne možemo reći da nije znala ili da je prevarena”, upitala je. Dodala je da se njena majka konsultovala sa advokatom koji joj je rekao da ne može ništa da uradi jer se odrekla udela deteta nakon što joj je djed umro.

“Ali ona je bila vrlo mirna osoba koja je po svaku cijenu izbjegavala sukobe ‘zbog mira u porodici’ i nisam siguran da je zapravo s nekim razgovarala. Za mene je imala pravo na dječji dio jer je odustala Da li nakon smrti njenog djeda, umjesto bakinog udjela, ima pravo na dio djece nakon smrti svoje bake, jer su u pitanju dvije osobe, pa se zbog toga vode dva ostavinska spora i udjeli dvoje djece?” opet.

Oglasi