Bethany Eason, 26-godišnja žena, dugo se bori s problemima koljena. Prvi znaci nelagode pojavili su se kada je imala samo 19 godina, ali ona je to odbacila kao puku nespretnost u svom hodu. Dok bi bol povremeno nestajao, na kraju bi se ponovo javljao sa većim intenzitetom. Zbog toga je zatražila medicinsku pomoć, ali doktori nisu mogli da utvrde osnovni uzrok njenog problema.

 

Bethany je naučila da se nosi s nelagodom i povremenim bolovima u koljenima. Međutim, jednog dana, kada je iz kupatila ušla u svoju spavaću sobu, osjetila je strašne bolove u koljenu. Sjela je na WC školjku da se odmori, ali je čula škljocaj, uzrokujući nepodnošljivu bol koja joj prolazi kroz cijelo tijelo. Njen sin je brzo pozvao hitnu pomoć, a Bethany je odmah prevezena u bolnicu. Utvrđeno je da joj je koljeno slomljeno, te je podvrgnuta teškoj operaciji. Prognoze ljekara su bile sumorne, jer su vjerovali da više nikada neće moći ponovo koristiti noge i koljena.

 

“Ispostavilo se da imam rijedak tumor divovskih stanica u koljenu, poznat kao osteoklastoma, koji je oslabio kosti koljena i bedra. Liječnici su mi rekli da se takva bolest javlja kod jedne od milijun osoba i da je potrebno ukloniti oboljele kosti i zamijeniti ih. Rekli su mi da više nikada neću moći normalno koristiti noge, trčati, klečati ili čak hodati”, izjavila je Bethany.Uslijedio je pakao, ali Bethany je odlučila ne odustati.

“Pitala sam liječnike kakva je prognoza i rekli su mi da se u 99 posto slučajeva ne oporavljaju. Tada sam pomislila: ‘Tko zna, možda budem u onom jednom posto’”, dodala je.Nakon sedam tjedana intenzivne terapije u bolnici, gdje je praktički morala ponovno naučiti hodati, te godina kućnog liječenja i svakodnevnih vježbi, Bethany je postepeno napredovala. Konačno je uspjela u potpunosti povratiti pokretljivost noge i koljena uz stručnu pomoć fizioterapeuta.”Dokazala sam sebi i liječnicima da to mogu. Sada želim upozoriti ljude da ne ignoriraju bol jer je to simptom neke bolesti.