Vijest koja se pojavila 2011. zaprepastila je cjelokupnu javnost na našim prostorima. Dva brata iz Bora pokušala su da se zabave i našale se sa vozačima veoma jezivom metodom. Te godine je otvoren novi put za Zaječar, a braća su smatrala da bi bilo zabavno da neko od njih oko ponoći obuče vjenčanicu i drži bidermajer. Drugi brat je snimio reakcije vozača i putnika na koje su naišli. Inspiraciju za njihove ideje dobili su iz duge priče koja je kružila ovim mjestom već duže vrijeme. Legenda govori o pojavljivanju dame nakićene u vjenčanici, za koju se vjeruje da pojavljuje u blizini i vidljiva je duž staza oko koprivničkog sela, koje se nalazi u neposrednoj blizini Zaječara.

 

Postoji priča koja se prenosi među mještanima o duhu djevojke u vjenčanici koja se može uočiti u regionu. Ova priča ima više verzija, u jednoj se navodi da je djevojka preminula u saobraćajnoj nesreći na putu na medeni mjesec, dok druga verzija govori da je počinila samoubistvo na dan vjenčanja jer ju je vjerenik napustio samo dan prije ceremonije. . Godine 2014., jedan čovjek u medijima je podijelio svoj životni susret koji se dogodio prije 18 godina. Dok se vozio do Negotina, borio se da ostane budan i bio je svjedok nečega što je zauvijek promijenilo njegovu perspektivu.

 

Dok je vozio, primijetio je djevojku obučenu u bijelo, koja stopira, i odlučio je da je provoza. Sjela je na prednje sjedište, a stvari ostavila pozadi. Muškarac je priznao da je smatrao da je zapanjujuća, a tokom putovanja su vodili živahan razgovor. Kad su bili otprilike na pola puta, izašla je blizu jednog sela. Po povratku kući, otkrio je da je djevojka ostavila jaknu u njegovom autu. Sutradan je odlučio da joj vrati. Kada je stigao u njenu kuću, njena majka je otvorila vrata i obavijestila ga da je djevojčica preminula prije sedam godina. Majka je bila zatečena kada je ugledala jaknu jer je to ista ona u kojoj je bila sahranjena djevojčica.

 

Oglasi