Svake godine po jedan zapaženi glumac ili glumica ode sa srpske glumačke scene.

Danilo Lazović bio je jedan od takvih odlazaka kada je preminuo 2006. godine u 54. godini, a iza sebe je ostavio umornu suprugu Branku i njihovo četvoro dece. Jelena, starija ćerka, diplomirala je farmaciju, dok je mlađa ćerka Milena studirala psihologiju. Najmlađi od dece, Miloš, sada zajedno sa majkom drži radnju na Avali.
Vuk Lazović, rođen 1988. godine kao drugi sin Danila Lazovića, od malih nogu pokazivao je izuzetan atletizam. Od detinjstva je počeo da trenira rukomet, a svoje formativne godine proveo je kao član Partizana. Njegov naporan rad i nepokolebljiva posvećenost su se isplatili, što ga je dovelo do uspješne karijere na međunarodnom nivou. Trenutno boravi u Kuvajtu, Vuk nastavlja da igra profesionalno. U nedavnom intervjuu do detalja se govorilo o lozi porodice Danila Lazovića. Poreklom iz Beograda, Danilov otac je Srbin iz Brodareva, a majka sa Cetinja. Vuk je takođe sa ponosom prenio svoje iskustvo igranja za reprezentaciju Crne Gore i govorio o svojoj porodici u Crnoj Gori.

Pre deceniju, tokom Vukovog pohoda, naišli su na netipičan kamen. Vuk je svojevremeno bio u braku sa slovenačkom rukometašicom Barbarom Varlec i dobili su sina Luku. Njihova porodica trenutno živi u Podgorici. U nedavnom intervjuu za “Alo!”, potomci Danila Lazovića prenijeli su svoju čežnju za očevim prisustvom kako bi u porodici stvorili drage trenutke.
Bilo bi malo reći da žudim za njegovim prisustvom sa velikim intenzitetom, posebno u trenucima poput ovih. Ipak, takav je život. Odabrao sam da idem naprijed od samog početka. Moja majka i braća i sestre se oslanjaju na mene, a ja sam priznao da se situacija ne može promijeniti.

Sjećanje na mog oca trajno mi je urezano na ramenu. Posvetio sam sve svoje biće da dostojanstveno očuvam njegovu reputaciju i vjerujem da sam taj cilj postigao. Prema izveštaju objavljenom u magazinu Hello, on je jednom izjavio: „Nikada nisam i nikada neću ukaljati njegovo ime.

Oglasi